Рецепти

Фаршировані яйця: два варіанти смачної начинки

Фаршировані яйця – чудова закуска на святковий стіл. Готуються вони просто, швидко, виглядають чудово, смак у них виходить різним за рахунок додавання в жовтки різноманітних продуктів. Такі яйця готую з рибними консервами, печінкою тріски, сиром, крабовими паличками, креветками, оливками тощо. Загалом варіантів безліч. Сьогодні покажу два варіанти. У такої закуски і смак і вигляд чудові.

Перший варіант. Курячі яйця (5 шт. великі) варимо до готовності, остуджуємо, очищаємо і розрізаємо навпіл. Для рівного розрізу після кожного яйця ніж промиваємо водою.

Жовтки з половинок виймаємо. Білки акуратно промиваємо, щоб вони стали чистими і викладаємо розрізаною стороною вниз на паперові рушники.

Половину банки рибних консервів (скумбрія) без рідини викладаємо у миску. У шматків риби видаляємо центральну кістку і поділяємо їх у невеликі шматочки.

У рибу натираємо дрібно жовтки (6 половинок). Цього достатньо, щоб заповнити 10 половинок яєць.

Цибулю (1 шт. середнього розміру) дрібно подрібнюємо, обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії і остуджуємо. Відправляємо смажену цибулю в миску та додаємо майонез (3 ст. л.). Смажена цибуля дає чудовий смак. Перемішуємо і найсмачніша начинка готова.

Заповнюємо білки начинкою так, щоб вийшли гірки.

Посипаємо фаршировані яйця дрібно натертим твердим сиром (50 г), для краси додаємо трохи солодкої паприки та закуска готова. Вона виходить ситна, дуже ароматна та смачна.

Другий варіант. Як і для першого варіанту яйця (5 шт. великі) варимо, остуджуємо, очищаємо, розрізаємо навпіл, жовтки прибираємо, а білки промиваємо і просушуємо.

Усі жовтки викладаємо в миску і добре розминаємо вилкою. Щоб надати закусці цікавого смаку, додаємо оливки. Зелені оливки без кісточок (8 шт.) та чорні оливки без кісточок (5 шт.) дрібно нарізаємо та відправляємо у жовтки.

Додаємо майонез (1 ст. л.) та мелений перець. Добре перемішуємо та пробуємо на сіль. Суміш виходить густа та дуже смачна.

Половинки білків заповнюємо сумішшю так, щоб вийшли гірки і розміщуємо на тарілці.

Для прикраси використовуємо листя салату та кільця оливок. Ось така краса виходить. За рахунок оливок у закуски з’являється цікавий смак. Яйця, фаршировані оливками – це дуже смачно.

Смачного!!!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…