Інгредієнти:
- Цибуля – 1 штука
- Часник – 2-3 зубчики
- Зелень – кілька гілочок
- Сир – 60-80 г
- Помідори – 6 штук
- Рослинна олія – 2 ст. ложки + для змащування
- Курячий фарш – 200 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Італійські трави – ½ ч. ложки
Приготування:
Дрібно наріжте цибулю. Часник пропустіть через прес. Зелень наріжте дрібно. Сир натріть.
У помідорів акуратно зріжте верхівки. Чайною ложкою вийміть м’якуш, щоб залишилися лише зовнішні стінки.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. За кілька хвилин обсмажте цибулю до м’якості. Засипте часник та готуйте ще 30 секунд.
Викладіть туди фарш і подрібнену м’якуш помідорів. Помішуючи та розбиваючи лопаткою великі грудки, обсмажуйте 5-6 хвилин.
Посоліть, поперчіть, додайте італійські трави і перемішайте. Трохи остудіть.
Заповніть помідори начинкою. Викладіть у змащену олією форму і посипте тертим сиром.
Запікайте приблизно 20–25 хвилин при температурі 180 °С.
Смачного!