Для приготування не буде потрібно м’ясо або фарш з нього, але і без м’яса вони виходять дуже ситними і смачними. Один варіант швидкий, баклажани готую на сковороді. Інший варіант довший, оскільки запікаю баклажани в духовці, але смак у них виходить прекрасний і він не зрівняється ні з чим.
Перший варіант. Для приготування беремо великі баклажани (3 шт.). Очищаємо їх від шкірки, розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки видаляємо серцевину з насінням.
Викладаємо половинки баклажанів в киплячу підсолену воду, доводимо до кипіння і готуємо буквально 1-2 хвилини, баклажани швидко стають м’якими.
У ковші розігріваємо вершкове масло (40 г), додаємо борошно (1,5 ст. л.), перемішуємо вінчиком, обсмажуємо все близько 15-20 секунд на слабкому вогні. Потім цівкою вливаємо молоко (250 мл) і готуємо соус Бешамель, помішуючи, поки не загусне. В кінці солимо.
У соус ще можна додати мускатний горіх або мелений перець. При охолодженні він стає ще густішим. Баклажани викладаємо у форму (розрізаною стороною вгору) і розподіляємо зверху соус.
Посипаємо натертим сиром (100 г) і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 15 хвилин.
Як тільки блюдо покриється красивою рум’яною скоринкою, виймаємо. Фаршировані баклажани з соусом бешамель виходять ситними, дуже ніжними, неймовірно ароматними і смачними.
Другий варіант. Для цього варіанту найкраще підходять довгі невеликі в діаметрі баклажани (2 шт.). Нарізаємо їх кружечками і ножем вирізаємо середину.
Залишки від одного баклажана, помідори (2 шт. невеликі), шинку або інші ковбасні вироби (80 г) дрібно нарізаємо і відправляємо в миску. Додаємо дрібно натертий сир (40 г), куряче яйце. Трохи солимо, перчимо і перемішуємо.
Колечка баклажанів партіями викладаємо в розігріту олію, додаємо начинку і смажимо на середньому вогні, поки сторона не зарум’яниться.
Потім перевертаємо на інший бік. Начинку для них можна готувати будь-яку.
Такі фаршировані баклажани можна подавати в якості другої страви або як закуску. Вони виходять оригінальними, дуже ароматними і смачними.
Смачного!!!