Рецепти

Фантастично смачний торт “Рафаелло”: ніжний та смачний торт на святковий стіл

Сьогодні пропоную приготувати торт “Рафаелло”. Це дуже ніжний, святковий торт, з смачним повітряним бісквітом і кокосовим кремом. Готується із простих, доступних продуктів. Завжди виходить вдалим і дуже ароматним.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • яйця – 5 шт. + щіпка солі
  • цукор – 150 г + ванільний цукор – 1 ч.л.
  • борошно – 150 г + розпушувач – 1 ч.л.
  • олія – 40 г

Для просочення:

  • молоко чи вода – 100 мл
  • згущене молоко – 20-30 мл

Для крему:

  • вершкове масло (кімн.темп.) – 180 г
  • згущене молоко – 350 г
  • білий шоколад – 200 г
  • кокосова стружка – 60 г

Для вирівнювання: (за бажанням)

  • вершкове масло – 50 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • сир – 150 г

Як готувати бісквіт:

Спочатку зробимо бісквіт. Форму діаметром 22 см застилаємо пергаментним папером. У миску розбиваємо 5 середніх яєць кімнатної температури, додаємо щіпку солі та збиваємо 30 секунд до пишності.

Додаємо 150 г цукру, одну чайну ложку ванільного цукру і продовжуємо збивати до загусання і білої пишної маси. Духовку на цьому етапі вже можна увімкнути розігріватися до 180 градусів.

Порціями просіюємо борошно з розпушувачем і обережно перемішуємо лопаткою, щоб розбити всі грудочки борошна. В кінці додаємо 40 г рослинної олії кімнатної температури і ще раз перемішуємо.

Тісто для бісквіта вийде однорідне, із повітряною консистенцією. Викладаємо його у підготовлену форму. Відправляємо випікатися за 180 градусів на 25-30 хвилин.

За допомогою шпажки або зубочистки робимо пробиваємо тісто, випускаючи бульбашки повітря, щоб бісквіт поступово піднявся при випіканні.

Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити сухою та чистою. Як трохи охолоне, проходимо ножем уздовж бортиків і дістаємо з форми.

Знімаємо пергаментний папір. Бісквіт виходить дуже м’який та повітряний. Як охолоне, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник хоча б години на 4, щоб він не кришився при нарізуванні.

Як приготувати крем:

Приготуємо кокосовий крем. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо до пишності та білого кольору. У кілька прийомів додаємо згущене молоко.

Далі продовжуючи збивати, порціями додаємо розтоплений білий шоколад, у мене він із подрібненим мигдалем. Наприкінці додаємо в крем кокосову стружку і перемішуємо лопаткою. Крем готовий, він виходить досить густий.

Бісквіт потрібно розрізати на 3 частини. Спочатку я роблю проріз ножем, далі за допомогою нитки розрізаю на коржі. У результаті у мене виходить 3 товстеньких коржів.

Збираємо торт:

Збираю торт за допомогою кільця. Кладу перший корж. Просочую його сиропом – у склянці змішую 100 мл води або молока та 20-30 мл згущеного молока. Розігріваю в мікрохвильовій печі, перемішую і готово. Зазвичай цієї кількості вистачає, щоб просочити 3 коржі.

Розподіляю лопаткою крем та повторюю шари. Якщо ви не любите багато крему в тортах, то можете розподілити весь крем на 4 частини. Одна частина крему для верху тортика плюс два шари і четверта частина для вирівнювання з боків.

Я розділила крем приблизно на 3 частини. Коли торт зібраний, накриваю плівкою та відправляю в холодильник просочитися. Для вирівнювання приготую ще один простий крем.

Беру 50 г вершкового масла кімнатної температури, додаю 50 г цукрової пудри і збиваю до однорідності і білого кольору. Додаю 150 г сиру і перемішую лопаткою.

Можна поставити в холодильник на 20 хвилин, після чого приступати до формування торта. Цим кремом вирівнюю верх і боки тортика. І посипаю кокосовою стружкою.

Прикрашаю цукерками “Рафаелло” та гарний, смачний торт готовий. Перед подачею заздалегідь дістаньте його з холодильника за 20 хвилин, тоді крем у торті буде дуже ніжний, а торт буде дуже м’яким і смачним.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…