Ще один елементарний рецепт смачного домашнього пирога до чаю. Цього разу пиріг будемо робити з маком та цедрою апельсина та соком лимона. Завдяки цитрусам пиріг виходить дуже запашним.
Приготувати такий пиріг зможе будь-хто, навіть новачки, він дуже простий та швидкий у приготуванні. Відмінний варіант домашньої випічки на швидку руку.
Інгредієнти:
глазур:
Приготування:
У цьому рецепті мак заздалегідь замочувати не потрібно, він добре розбухне в тісті та при випіканні. Але якщо вам хочеться підготувати мак, запаривши його, ніхто вам цього робити не забороняє. Тільки обов’язково підсушіть мак, щоб він не був надто вологим.
Цедру апельсина можна виключити, якщо її немає під рукою, замість неї використовуємо лише лимон та цедру лимона. Або, навпаки, можна взяти лише апельсин. За великим рахунком такий пиріг можна зробити і без цитрусів, просо з маком.
Отже, почнемо:
• Просіюється борошно (180 г) з розпушувачем (1.5 ч.л.), перемішується все міксером до однорідної маси.
Тісто виливається у форму (20-22 см) та випікається 30 хвилин при 180 градусах.
Готується глазур: змішується цукрова пудра (50 г) із лимонним соком (1 ст. л.). Перш ніж покривати пиріг глазур’ю, його треба остудити.
Пиріг поливається глазур’ю і залишається на ніч або кілька годин.
Пиріг особливо смачний наступного дня. Але якщо вам дуже не терпиться, то можна його подати і відразу.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…