Ще один елементарний рецепт смачного домашнього пирога до чаю. Цього разу пиріг будемо робити з маком та цедрою апельсина та соком лимона. Завдяки цитрусам пиріг виходить дуже запашним.
Приготувати такий пиріг зможе будь-хто, навіть новачки, він дуже простий та швидкий у приготуванні. Відмінний варіант домашньої випічки на швидку руку.
Інгредієнти:
- борошно – 180 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 120 г
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1,5 ч.л.
- олія — 100 г
- мак – 40 г
- апельсин, лимон
глазур:
- цукрова пудра 50 г
- сік лимона 1-1,5 ст.л.
Приготування:
У цьому рецепті мак заздалегідь замочувати не потрібно, він добре розбухне в тісті та при випіканні. Але якщо вам хочеться підготувати мак, запаривши його, ніхто вам цього робити не забороняє. Тільки обов’язково підсушіть мак, щоб він не був надто вологим.
Цедру апельсина можна виключити, якщо її немає під рукою, замість неї використовуємо лише лимон та цедру лимона. Або, навпаки, можна взяти лише апельсин. За великим рахунком такий пиріг можна зробити і без цитрусів, просо з маком.
Отже, почнемо:
- У мисці збиваються чотири яйця, щіпка солі, 120 г цукру та 40 г сухого маку.
- Додаю рослинну олію без запаху, сік одного лимона та цедра апельсина.
• Просіюється борошно (180 г) з розпушувачем (1.5 ч.л.), перемішується все міксером до однорідної маси.
Тісто виливається у форму (20-22 см) та випікається 30 хвилин при 180 градусах.
Готується глазур: змішується цукрова пудра (50 г) із лимонним соком (1 ст. л.). Перш ніж покривати пиріг глазур’ю, його треба остудити.
Пиріг поливається глазур’ю і залишається на ніч або кілька годин.
Пиріг особливо смачний наступного дня. Але якщо вам дуже не терпиться, то можна його подати і відразу.