Булочки виходять дуже м’які, ніжні, ароматні та дуже смачні! Приготування не потребує багато часу.
Інгредієнти:
- Вода – 200 мл
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі – 8 г
- Яйця – 2 штуки (1 у тісто + одне для змащування)
- Борошно – 800 г
- М’яке вершкове масло – 200 г
- Цукор – 50 г
Приготування:
У глибоку миску вливаємо воду, молоко, додаємо дріжджі, яйце і добре змішуємо до однорідності.
Потім всипаємо борошно і відразу ж руками замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником та залишаємо на 30 хвилин.
Перекладаємо тісто на стіл, поділяємо на дві частини, потім поділяємо на 10 частин.
Беремо по одній частині і розкочуємо на столі. Змащуємо розтопленим м’яким вершковим маслом.
Далі зверху накриваємо другою розкоченою частиною, знову змащуємо розтопленим маслом і робимо так зі всіма частинами тіста.
На останній посипаємо трохи борошна і розкочуємо качалкою. Потім згортаємо в рулетик і нарізаємо на шматочки.
Змащуємо деко вершковим маслом (моє деко діаметром 26 сантиметрів) і викладаємо булочки. Накриваємо рушником та залишаємо ще на 30 хвилин.
Потім змащуємо булочки збитим яйцем, зверху посипаємо цукром.
Випікаємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Смачного!