Сьогодні приготуємо дві дуже смачні закуски із креветок на святковий стіл.
Інгредієнти:
Канапе з креветками та ананасом:
- Креветки – 10 шт.
- Ананаси – 3 кружки
- Кунжут – за смаком
- Соус теріякі – за смаком
Канапе на крекері:
- Крекери (круглі) – 10 шт
- Помідорки чері – 5 шт
- Креветки – 20 шт
- Вершковий сир – 50 г
- Будь-яка зелень для прикраси
Приготування:
Канапе з креветками та ананасом
Канапе з креветкою та ананасом. Для цього кружок консервованого ананаса розрізаємо на 4 частини.
Розігріваємо сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо два зубчики часнику 2 хвилини, потім прибираємо.
Обсмажуємо креветки в ароматній олії з двох сторін до рум’яного кольору (приблизно по 1,5 хвилини з кожного боку). Наприкінці приготування солимо до смаку.
Одягаємо на шпажку спочатку обсмажену креветку, потім шматочок ананаса.
Канапе викладаємо на тарілку для подачі, посипаємо кунжутом та поливаємо соусом теріякі.
Канапе на крекері
Креветки обсмажуємо із двох сторін по 1,5-2 хвилини. Наприкінці приготування злегка солимо.
Помідори чері розрізаємо навпіл.
Крекери змащуємо вершковим сиром.
Насаджуємо на канапе спочатку дві креветки, потім чері та канапе з сиром.
Готову закуску прикрашаємо свіжою зеленню.
Ідеальні закуски для святкового, особливо фуршетного столу. Коли збирається багато друзів, родичів, немає часу й бажання возитися зі складними стравами. Такі маленькі закуски урізноманітнять і прикрасять святкове меню.
Смачного!