Риба виходить ніжна, але шматочки не розвалюються, і в них не відчуваються дрібні кісточки. Готується страва легко, довго біля плити стояти не треба, а результат просто відмінний. Скумбрію з овочами подаю як другу страву з гарніром (дуже смачно з картопляним пюре), як закуску та ще й таку рибу консервую в банки. Це дуже смачно.
Інгредієнти:
Приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву подрібнюємо на великій тертці і відправляємо в сковороду в олію. Можна відразу готувати у казані чи жаровні.
Готуємо моркву з цибулею на середньому вогні, помішуючи, близько 15 хвилин, поки овочі не зменшуються в обсязі і не стануть трохи м’якими. Додаємо в моркву з цибулею цукор, мелений перець, сіль і добре перемішуємо.
Помідори нарізаємо на середні кубики та відправляємо у сковороду. Перемішуємо та готуємо близько 15 хвилин.
Виходить дуже ароматна та яскрава суміш із овочів.
Поки готуються овочі, обробляють рибу на філе. В мене скумбрія. Її можна замінити на горбушу, оселедець, тріску чи минтай. У риби просто видаляємо всі великі кістки, дрібні залишаємо, після приготування вони не відчуватимуться. Філе нарізаємо на шматочки.
В овочі викладаємо рибу, горошки перцю, лавровий листок і перемішуємо. Рибу з овочами можна продовжити готувати на плиті, її доведеться періодично перемішувати. Є ще один мінус такого способу приготування, шматочки риби не залишаться цілими.
Мені більше подобається готувати в духовці. Якщо спочатку готуємо у великій каструлі, то одразу ставимо її в духовку. Я зі сковороди перекладаю у скляну каструлю для духовки. Закриваємо кришкою нещільно і готуємо при 200 градусах 2 години.
Страву можна ще приготувати в порційних глиняних горщиках. У них запікаємо 1 годину 30 хвилин.
Якщо страву подаватимемо як закуску або консервувати, то за 10 хвилин до приготування каструлю виймаємо і додаємо оцет (70% – 1 ч. л. або 9% – 8 ч. л.). Після приготування шматочки риби залишаються цілими, дрібні кісточки стають м’якими. Аромат у страви чудовий.
Рибу з овочами подаємо гарячою як основне блюдо з гарніром, у гарячому вигляді закладаємо в стерилізовані невеликі баночки і закочуємо, а для закуски страву повністю остудити. Риба та овочі ніжні, соковиті та дуже смачні.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…