Рецепти

Дуже соковита та смачна скумбрія з овочами

Риба виходить ніжна, але шматочки не розвалюються, і в них не відчуваються дрібні кісточки. Готується страва легко, довго біля плити стояти не треба, а результат просто відмінний. Скумбрію з овочами подаю як другу страву з гарніром (дуже смачно з картопляним пюре), як закуску та ще й таку рибу консервую в банки. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 4 шт скумбрії (1,2-1,4 кг)
  • 600 г цибулі
  • 700 г моркви
  • 900 г помідорів
  • 80 г цукру
  • 12 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. з гіркою солі
  • 7-8 шт. горошків перцю (запашний)
  • 2 лаврові листи
  • за смаком мелений перець

Приготування:

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву подрібнюємо на великій тертці і відправляємо в сковороду в олію. Можна відразу готувати у казані чи жаровні.

Готуємо моркву з цибулею на середньому вогні, помішуючи, близько 15 хвилин, поки овочі не зменшуються в обсязі і не стануть трохи м’якими. Додаємо в моркву з цибулею цукор, мелений перець, сіль і добре перемішуємо.

Помідори нарізаємо на середні кубики та відправляємо у сковороду. Перемішуємо та готуємо близько 15 хвилин.

Виходить дуже ароматна та яскрава суміш із овочів.

Поки готуються овочі, обробляють рибу на філе. В мене скумбрія. Її можна замінити на горбушу, оселедець, тріску чи минтай. У риби просто видаляємо всі великі кістки, дрібні залишаємо, після приготування вони не відчуватимуться. Філе нарізаємо на шматочки.

В овочі викладаємо рибу, горошки перцю, лавровий листок і перемішуємо. Рибу з овочами можна продовжити готувати на плиті, її доведеться періодично перемішувати. Є ще один мінус такого способу приготування, шматочки риби не залишаться цілими.

Мені більше подобається готувати в духовці. Якщо спочатку готуємо у великій каструлі, то одразу ставимо її в духовку. Я зі сковороди перекладаю у скляну каструлю для духовки. Закриваємо кришкою нещільно і готуємо при 200 градусах 2 години.

Страву можна ще приготувати в порційних глиняних горщиках. У них запікаємо 1 годину 30 хвилин.

Якщо страву подаватимемо як закуску або консервувати, то за 10 хвилин до приготування каструлю виймаємо і додаємо оцет (70% – 1 ч. л. або 9% – 8 ч. л.). Після приготування шматочки риби залишаються цілими, дрібні кісточки стають м’якими. Аромат у страви чудовий.

Рибу з овочами подаємо гарячою як основне блюдо з гарніром, у гарячому вигляді закладаємо в стерилізовані невеликі баночки і закочуємо, а для закуски страву повністю остудити. Риба та овочі ніжні, соковиті та дуже смачні.

Смачного!!!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…