Рецепти

Дуже соковита та смачна скумбрія з овочами

Риба виходить ніжна, але шматочки не розвалюються, і в них не відчуваються дрібні кісточки. Готується страва легко, довго біля плити стояти не треба, а результат просто відмінний. Скумбрію з овочами подаю як другу страву з гарніром (дуже смачно з картопляним пюре), як закуску та ще й таку рибу консервую в банки. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 4 шт скумбрії (1,2-1,4 кг)
  • 600 г цибулі
  • 700 г моркви
  • 900 г помідорів
  • 80 г цукру
  • 12 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. з гіркою солі
  • 7-8 шт. горошків перцю (запашний)
  • 2 лаврові листи
  • за смаком мелений перець

Приготування:

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву подрібнюємо на великій тертці і відправляємо в сковороду в олію. Можна відразу готувати у казані чи жаровні.

Готуємо моркву з цибулею на середньому вогні, помішуючи, близько 15 хвилин, поки овочі не зменшуються в обсязі і не стануть трохи м’якими. Додаємо в моркву з цибулею цукор, мелений перець, сіль і добре перемішуємо.

Помідори нарізаємо на середні кубики та відправляємо у сковороду. Перемішуємо та готуємо близько 15 хвилин.

Виходить дуже ароматна та яскрава суміш із овочів.

Поки готуються овочі, обробляють рибу на філе. В мене скумбрія. Її можна замінити на горбушу, оселедець, тріску чи минтай. У риби просто видаляємо всі великі кістки, дрібні залишаємо, після приготування вони не відчуватимуться. Філе нарізаємо на шматочки.

В овочі викладаємо рибу, горошки перцю, лавровий листок і перемішуємо. Рибу з овочами можна продовжити готувати на плиті, її доведеться періодично перемішувати. Є ще один мінус такого способу приготування, шматочки риби не залишаться цілими.

Мені більше подобається готувати в духовці. Якщо спочатку готуємо у великій каструлі, то одразу ставимо її в духовку. Я зі сковороди перекладаю у скляну каструлю для духовки. Закриваємо кришкою нещільно і готуємо при 200 градусах 2 години.

Страву можна ще приготувати в порційних глиняних горщиках. У них запікаємо 1 годину 30 хвилин.

Якщо страву подаватимемо як закуску або консервувати, то за 10 хвилин до приготування каструлю виймаємо і додаємо оцет (70% – 1 ч. л. або 9% – 8 ч. л.). Після приготування шматочки риби залишаються цілими, дрібні кісточки стають м’якими. Аромат у страви чудовий.

Рибу з овочами подаємо гарячою як основне блюдо з гарніром, у гарячому вигляді закладаємо в стерилізовані невеликі баночки і закочуємо, а для закуски страву повністю остудити. Риба та овочі ніжні, соковиті та дуже смачні.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…