Пиріг готувати легко і з найпростіших продуктів. Виходить дуже ніжний і смачний пиріг, який цілком зможе замінити торт на святковому столі. Пиріг наш буде на пісочному тісті, начинка це карамелізовані яблука, а верхнім шаром стануть найніжніші збиті білки.
Для теста:
М’яке вершкове масло перетираємо з цукром.
Додаємо жовтки і перемішуємо. Білки поки прибираємо в холодильник.
Поступово додаємо борошно. Спочатку перемішуємо виделкою, потім починаємо замішувати руками. Замішувати довго не можна, інакше тісто стане жорстким. Як тільки тісто стане однорідним, перестаємо змішувати.
Тісто перекладаємо в форму, формуємо основу, не забуваємо зробити бортики. Протикаємо тісто виделкою в деяких місцях, щоб при випічці не з’являлося горбків. Потім прибираємо все в холодильник на 30 хвилин.
Начинка:
Готуємо начинку. Для початку чистимо і ріжемо яблука. Прибираємо кісточки і перегородки. Шкірку я не знімала. У сковорідці розтопити 20 г вершкового масла.
Додаємо порізані яблука і посипаємо цукром.
Тушкуємо яблука близько 5 хвилин. Начинка готова.
Верхній шар:
Дістаємо білки і готуємо меренгу. Починаємо збивати білки на невеликій швидкості і поступово збільшуючи.
Як тільки з’являється пінка починаємо додавати поступово цукор і збивати на найбільшій швидкості 6-8 хвилин. Нам потрібна дуже щільна маса.
Збираємо пиріг. На тісто викладаємо яблука.
А зверху розподіляємо білки. Робимо невеликі витки виделкою, щоб був візерунок. Можна взяти кондитерським мішком і зробити візерунки. Відправляємо в розігріту духовку до 140 С на 50 хвилин.
Ось такий апетитний пиріг виходить.
Подаємо до столу і насолоджуємося чаюванням з смачним яблучним пирогом. Шалено ніжний і повітряний пиріг ні кого не залишить байдужим.
Смачного!
Також читайте: КОРОЛІВСЬКА ЗАПІКАНКА З СИРУ
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…