Пиріг готувати легко і з найпростіших продуктів. Виходить дуже ніжний і смачний пиріг, який цілком зможе замінити торт на святковому столі. Пиріг наш буде на пісочному тісті, начинка це карамелізовані яблука, а верхнім шаром стануть найніжніші збиті білки.
Для теста:
- Масло – 120 г (м’яке)
- Цукор – 50 г
- Жовтки – 4 шт
- Борошно – 220 г
М’яке вершкове масло перетираємо з цукром.
Додаємо жовтки і перемішуємо. Білки поки прибираємо в холодильник.
Поступово додаємо борошно. Спочатку перемішуємо виделкою, потім починаємо замішувати руками. Замішувати довго не можна, інакше тісто стане жорстким. Як тільки тісто стане однорідним, перестаємо змішувати.
Тісто перекладаємо в форму, формуємо основу, не забуваємо зробити бортики. Протикаємо тісто виделкою в деяких місцях, щоб при випічці не з’являлося горбків. Потім прибираємо все в холодильник на 30 хвилин.
Начинка:
- Яблука – 4-5 шт
- Цукор – 3 ст.л
- Масло – 20 г
Готуємо начинку. Для початку чистимо і ріжемо яблука. Прибираємо кісточки і перегородки. Шкірку я не знімала. У сковорідці розтопити 20 г вершкового масла.
Додаємо порізані яблука і посипаємо цукром.
Тушкуємо яблука близько 5 хвилин. Начинка готова.
Верхній шар:
- Білки – 4 шт
- Цукор – 150 г
Дістаємо білки і готуємо меренгу. Починаємо збивати білки на невеликій швидкості і поступово збільшуючи.
Як тільки з’являється пінка починаємо додавати поступово цукор і збивати на найбільшій швидкості 6-8 хвилин. Нам потрібна дуже щільна маса.
Збираємо пиріг. На тісто викладаємо яблука.
А зверху розподіляємо білки. Робимо невеликі витки виделкою, щоб був візерунок. Можна взяти кондитерським мішком і зробити візерунки. Відправляємо в розігріту духовку до 140 С на 50 хвилин.
Ось такий апетитний пиріг виходить.
Подаємо до столу і насолоджуємося чаюванням з смачним яблучним пирогом. Шалено ніжний і повітряний пиріг ні кого не залишить байдужим.
Смачного!
Також читайте: КОРОЛІВСЬКА ЗАПІКАНКА З СИРУ