Нове

Дуже смачний теплий салат з баклажанами: салат для тих, хто хоче чогось новенького

Баклажани це моя маленька слабкість, я їх дуже люблю і в сезон готую з них різні та смачні страви. Щоразу намагаюся відкривати для себе нові та цікаві рецепти з баклажанами.

Одного разу скуштував у ресторані, не пам’ятаю вже в якомусь, дуже смачний теплий салат з баклажанами і він мені так сподобався, що я вирішив дізнатися рецепт і приготувати вдома. Раніше ніколи такий не готував, у родині оцінили і тепер цей салат із баклажанами один із наших улюблених.

Готується дуже просто та навіть швидко. Для початку знадобляться баклажани. Я завжди беру маленькі молоді баклажани, вони завжди ароматні, смачні та ніколи не гірчать. Для цього салату потрібно буде 6 невеликих баклажанів.

Шкірку від баклажанів потрібно почистити, але не повністю, смужками, роблю я це звичайною овочечисткою, це дуже зручно, але якщо такої немає, то можна і ножем.

Потім нарізаю баклажани невеликими шматочками, кладу їх у миску і додаю 3 столові ложки крохмалю, я використовую кукурудзяний, добре перемішуємо, щоб усі баклажани були в крохмалі.

Далі беру сковорідку, у мене для таких цілей дуже гарна, глибока сковорода, в ній дуже зручно обсмажувати. Наливаю олію, розігріваю сильно і висипаю баклажани, їх потрібно обсмажити до утворення золотистої скоринки. У процес смаження обов’язково помішуйте, тому що баклажани через крохмаль будуть злипатися.

Після того, коли баклажани посмажаться, їх потрібно дістати зі сковорідки і відкинути на паперовий рушник.

Потім беру одну велику цибулину, нарізаю її великими шматочками, розігріваю знову сковорідку і відправляю цибулю обсмажуватись на олії.

Відразу слідом беру пару зубчиків часнику, подрібнюю їх ножем і перекладаю до цибулі. Обсмажую часник буквально одну хвилину, щоб він не згорів.

Далі беру солодкий перець три штуки, можна брати будь-якого кольору, але щоби салат вийшов яскравий і красивий я взяв три різних. Солодкий перець потрібно так само нарізати великими шматочками і відправити обсмажуватися на сковорідку до цибулі з часником. Обсмажую все разом приблизно 5-7 хвилин, не більше.

Я люблю, щоб салат був пікантним, тому додаю трохи гострого перцю чилі, приблизно 4-5 кілець без насіння, але якщо любите гостріше, то сміливо додавайте більше.

Потім обсмажені баклажани перекладаю в сковорідку до решти інгредієнтів та перемішуємо.

Потім беру пару рожевих соковитих помідорів, ріжу їх теж великими шматочками і перекладаю в сковорідку.

Обов’язково додаю зелену цибулю, невеликого пучка буде достатньо. Цибулю нарізаю невеликим пір’ям і висипаю в сковорідку.

Перемішую і посипаю всю цю справу кунжутним насінням 1 столова ложка.

І потім роблю заправку, для цього беру окремо глибоку тарілку або миску і кладу до неї:

  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • рисовий оцет (він м’якший, але якщо такого немає, можна взяти винний чи яблучний) – 1 ст. л.
  • кунжутна олія – 0,5 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.

Перемішую соус і виливаю його на сковорідку на овочі, готую приблизно 3-4 хвилини і вимикаю плиту. Даю трохи охолонути.

Наприкінці беру невеликий пучок ароматної кінзи, дрібно нарізаю її та посипаю салат, подаю до столу. Це дуже смачно, не передати словами! Можна подавати такий салат як самостійне блюдо, можна до м’яса чи просто як закуску на стіл! Спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається!

Нове

Популярне