Пропоную приготувати дуже смачні кабачки у клярі.
Інгредієнти:
- Кабачки загальною вагою 400 г (боковинки я не обсмажувала)
- Сіль 1/2 чайної ложки
Для кляру:
- Яйця С0 2 шт. (С1 беріть 3 шт.)
- Сіль щіпка
- Сметана 2 ст.л.
- Паприка 1/3 ч. л.
- Французькі трави 1/2 ч. л.
- Сир 100 г
Для соусу:
- Сметана 2 ст.л.
- Часник 1 зубчик
- Невеликий пучок кропу
Приготування:
Кабачки промиємо і наріжемо на платівки. Вони не повинні бути надто товсті.
Перекладаємо кабачки в чашу та присипаємо їх сіллю. Перетріть трохи їх один з одним, щоб сіль була на кожній скибочці. Відставляємо їх убік, хай дадуть сік.
На дрібній тертці натріть сир.
З’єднаємо яйця, сметану, сіль та паприку. Додамо суміш французьких трав. Добре перемішаємо вилкою.
Тепер додаємо сир та ще раз перемішуємо.
З кабачків зливаємо сік.
Опускаємо кожну пластинку спочатку в муку з двох сторін, а потім в кляр. У кляр зручно занурювати кабачки використовуючи вилку, так і чисті руки і в сковороду зручно їх перекладати.
На розпечену сковороду додаємо олію і обсмажуємо кабачки до золотистої скоринки з двох сторін (близько 3-4 хвилин з кожного боку).
Поки кабачки смажаться, приготуємо соус. Візьмемо сметану, додамо часник та зелень кропу, добре перемішаємо.
Смачний шницель із кабачків готовий!
Смачного!