Таке тісто довго не черствіє і випічка залишається м’якою і свіжою протягом декількох днів. Начинку можна міняти, особливо в сезон ягід та фруктів, і у вас буде щоразу новий смак. Готувати легко та просто!
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування:
Приготувати начинку. Кукурудзяний крохмаль з’єднати з водою, добре перемішати до однорідної маси без грудочок.
У сотейник помістити лохину, цукровий пісок, лимонний сік, на середньому вогні довести до кипіння. Потім додати розчинений крохмаль, постійно помішуючи, варити до загусання.
Зняти з вогню, перелити начинку в миску і остудити до кімнатної температури.
Приготувати пісочне тісто. У мисці для замішування тіста змішати віночком яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, олію.
В отриману масу додати борошно та розпушувач, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто на 2 частини, 1/3 та 2/3. Пергаментний папір для випічки вирізати трохи більше розміру форми (у мене форма діаметром 26 см). Підготовлений пергамент припилити борошном і більшу частину тіста розкотити в пласт завтовшки 3-4 мм.
Викласти тісто у форму разом із папером, сформувати бортики заввишки 2,5-3 см.
Зверху на тісто рівним шаром розподілити ягідну начинку. З тіста, що залишилося, скачати кульки вагою 10-15 грам, викласти кульки поверх начинки і трохи зверху кульки притиснути. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин, до готовності. Пиріг має придбати трохи золотистий колір.
Готовому пирогу дати охолонути, присипати цукровою пудрою і подавати до столу. Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…