Лаваш є, по суті, універсальним виробом, куди можна загорнути абсолютно все. За великим рахунком я хочу поділитися з вами рецептом-ідеєю, начинка ж залишається на ваш розсуд. Ті, хто не любить солодке, можуть начинити лаваш смаженими грибами, тертим сиром, курячою печінкою, крабовими паличками – іншими словами, використовуйте все, що душа забажає. Я, взагалі, дуже люблю готувати ласощі, на які йде мінімум часу. Швидко, просто смачно … Що ще треба для щастя!
Інгредієнти:
- лаваш круглий – 6 шт;
- горіхи – 200 г;
- варене згущене молоко – 1 банка;
- яйце – 1 шт. (Для змащування).
Для приготування цих ласощів я використовую суміш горіхів. Ви можете взяти ті, які вам подобаються найбільше. Фундук, кеш’ю, волоські горіхи, мигдаль – вибирайте на свій розсуд. Кілька горішків я залишаю для декору, що залишилися перемелюю в блендері.
Приготування:
- Візьміть лаваш і гарненько змастіть його вареним згущеним молоком. Зверху посипте подрібненими горіхами і загорніть в трубочку.
- Покладіть рулетик в ще один лаваш і закрутіть. Другий лаваш змастіть згущеним молоком лише з одного боку – для фіксації.
- Я приготувала 3 рулетики. Орієнтуйтеся за розміром: може бути, вам захочеться зробити рулети більшими або, навпаки, трохи меншими. Викладіть їх на деко, змастіть яйцем і зверху прикрасьте горішками.
- Відправте рулетики в духовку, прогріту до 190 °, на 10 хвилин. Вони повинні злегка підрум’янитися.
- Рулети готові! Ідеальне поєднання: соковиті всередині, хрусткі зовні. А який божественний аромат! На смак це блюдо трохи нагадує пахлаву. Так що, якщо ви маєте схильність до східних десертів, цей точно не залишить вас байдужими.
Також читайте: ПАХЛАВА. ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ЇЇ ТАК ПРОСТО ПРИГОТУВАТИ ВДОМА!