Сьогодні хочу спекти ось такий смачний домашній хлібець. Батон по вазі виходить близько 1,2 кг, а приготування займає менше двох годин.
Інгредієнти:
Приготування:
Отже, в чашу міксера всипаємо 375 грамів пшеничного непросіяного борошна вищого ґатунку, додаємо 14 грамів дріжджів швидкодіючих і сіль. Перемішуємо міксером на малих обертах і поступово вливаємо 400 мл води температурою 45-50 градусів. Якщо немає термометра – в 250 мл чистої води кімнатної температури наливаємо 150 мл окропу, розмішуємо і отримуємо потрібну температуру.
На даному етапі тісто виходить рідким і замісити його можна навіть будь-яким міксером. Збільшуємо швидкість і збиваємо тісто ще хвилин 5. Після цього додаємо 1 велике яйце, по 1 ст.л. цукру і меду, вливаємо 40 мл рослинної олії, всипаємо 150 грамів борошна, перемішуємо і додавши обертів, вимішуємо ще 3 хвилини.
Тепер на найменшій швидкості починаємо поступово додавати 260 грамів борошна які залишились. Якщо немає потужного міксера або тістоміса, робити це доведеться вручну. У результаті повинно вийти густе гладке тісто.
Викладаємо його на стіл, попередньо змащений олією і вимішуємо ще 10 хвилин. В кінці тісто стає більш еластичним і з ним уже легше працювати. Готовність перевіряємо натисненням. Правильне тісто відновлюється швидко.
Скругляємо його в кулю, змащуємо олією, кладемо назад в чашу, накриваємо і ставимо на 10 хвилин в тепле місце.
Після закінчення часу (тісто має злегка підійти), перекладаємо на деко. Метал потрібно змастити маслом або застелити його пекарським папером. Формуючи буханку, накриваємо плівкою (краще використовувати більш щільну плівку від харчового пакета) і ставимо підходити на 30 хвилин в тепле місце.
Тісто збільшилося в об’ємі приблизно у 2 рази. Гострим ножем робимо діагональні надрізи і присипаємо борошном.
Відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин. Я ставлю на середню полицю в режимі “верх-низ”. Добре пропечений хліб при постукуванні справляє враження порожнього. Перекладаємо остигати на решітку.Батон вийшов великий і мені знадобилося додатково 10 хвилин для його випічки, але вже при температурі 180 градусів.
У мене хліб дозрівав ніч під серветкою, і ось прийшов час розрізати його і спробувати. Як бачите, він добре нарізається, має щільний м’який м’якуш і тонку розсипчасту корочку. Без запаху дріжджів, на смак трохи солодкуватий і дуже ароматний.
Сподіваюся рецепт вам сподобався і стане в пригоді.
Також читайте: М’ЯКІ БУЛОЧКИ З СИРОМ ТА СУХОФРУКТАМИ
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…