Сьогодні хочу показати найлегший варіант курячих тюфтель, у вершково-грибному соусі. Приготувати їх може будь-яка господиня, оскільки це зовсім не складно.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 600 г
- Цибуля – 200 г
- Яйце – 1 шт
- Хлібний м’якуш – 100 г
- Спеції за бажанням
- Цибуля – 200 г
- Олія слив – 50 г
- Вершки – 150 мл
- Гриби – 100 г
- Бульйон м’ясний – 200 мл
- Спеції до смаку
Приготування:
Почнемо із приготування соусу.
Дрібно нарізаємо цибулю. Потім обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до м’якого стану.
Як тільки цибуля стане м’якою, додаємо дрібно нарізані гриби і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Після чого додаємо вершки будь-якої процентності.
Все добре перемішуємо. Збільшуємо вогонь і випаровуємо рідину. Потрібно постійно помішувати.
Далі соус треба посолити, поперчити, додати часник і додаємо м’ясний бульйон.
Накриваємо кришкою і випаровуємо соус до густини.
Приготуємо тефтелі.
У курячий фарш додаємо дрібно нарізану цибулю. Потім м’якуш хліба, сіль, спеції, яйце. Вимішуємо фарш до однорідної маси.
Ліпимо тефтелі і складаємо їх у соус.
При цьому треба тефтелі обов’язково поливати соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин.
Як тільки тефтелі будуть готові, подаємо на стіл. Для гарніру я приготувала булгур крупу. Зверху посипаємо зеленню.
Смачного!