Ви маєте це спробувати. Рецепт неймовірний! Сміливо раджу!
Інгредієнти (вихід 46 шт, готового печива 5-6 см, випікаємо 5-15 хвилин при 180 * С):
Тісто
- 1 яйце
- 200 г цукру (8 ст.л з гіркою)
- 100 г вершкового масла (0,5 п)
- 200 мл молока кімнатної температури (10 ст.л)
- 2-3 ст. л какао
- 1 п (10 г) ст.л розпушувача (1 ст.л)
- 320 г борошна (2 скл. об’ємом 250 мл)
- 1 п. (10 г) ван. цукру
- дрібка солі
Вишневий крем
- Вишня (розморожена або свіжа) – 200 г
- Цукор – 80 г (3,5 ст.л)
- Желатин швидкорозчинний – 15-16 г
Прикраса зверху
- Шоколад – 20-30 г розтопити
- Рослинну олію не додавайте, від неї шоколад стікає з печива!
Приготування:
Для тіста в миску кладемо 100 г м’якого вершкового масла, додаємо 200 г цукру, 1п (10 г) ванільного цукру і щіпку солі. Продукти збиваємо міксером ~ 1 хвилину до однорідності.
Потім додаємо 1 яйце кімнатної температури. Збиваємо міксером ще 1-2 хвилини до пишноти.
Далі вливаємо 200 мл молока кімнатної температури. Перемішуємо. Через сито в 2 заходи просіюємо сухі інгредієнти: 320 г борошна, 30 г какао та 1 п (10 г) розпушувача. Замішуємо тісто лопаткою.
Готове тісто густе, без грудочок, з лопатки не спадає.
Тісто перекладаємо у кондитерський мішок. Видавлюємо порційні печива з дистанцією. Пальчик змочуємо у холодній воді та згладжуємо верхівку печива.
Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці 5-15 хвилин, залежно від духовки.
Готове печиво зверху м’яке, шпажка всередині суха, після випічки воно стало 5-6 см. Якщо випікатимете печиво на пергаменті, тоді обов’язково змастіть його маслом. Тісто може прилипнути. Остуджуємо печиво 10-15 хвилин на ґратах. Вихід із порції продуктів – 46 шт.
Для начинки знадобиться 200 г свіжої чи розмороженої вишні (можна малину, чорну смородину, полуницю). Подрібнюємо блендером у пюре. Додаємо 80 г цукру та 16 г швидкорозчинного желатину.
Миску ставимо на парову баню. Дно миски води не торкається. Продукти розтоплюємо до розчинення всіх крупинок цукру та желатину. Суміш рідка та однорідна. Гарячу суміш знімаємо з плити та збиваємо міксером. Через 2-3 хвилини вона почне світлішати, збільшиться в обсязі і стане схожою на крем. Усього на збивання йде 10-15 хвилин, залежно від потужності міксера.
Крем перекладаємо в кондитерський мішок, відрізаємо куточок і видавлюємо на половинку печива. Накриваємо другим печивом. Трохи притискаємо. Ставимо печиво на 10-15 хвилин у холодильник, щоб крем застиг.
Зверху десерт прикрашаємо розтопленим шоколадом. Пироженко трохи солодкі, зі смачним вишневим кремом. Тісто та крем добре поєднуються.
У цьому десерті начинка на смак нагадує маршмеллоу. Також вона добре скріплює дві половинки печива. Загалом виходить дуже смачно!
Всім смачного!