Нове

Дуже смачне печиво-тістечко за копійки

Ви маєте це спробувати. Рецепт неймовірний! Сміливо раджу!

Інгредієнти (вихід 46 шт, готового печива 5-6 см, випікаємо 5-15 хвилин при 180 * С):

Тісто

  • 1 яйце
  • 200 г цукру (8 ст.л з гіркою)
  • 100 г вершкового масла (0,5 п)
  • 200 мл молока кімнатної температури (10 ст.л)
  • 2-3 ст. л какао
  • 1 п (10 г) ст.л розпушувача (1 ст.л)
  • 320 г борошна (2 скл. об’ємом 250 мл)
  • 1 п. (10 г) ван. цукру
  • дрібка солі

Вишневий крем

  • Вишня (розморожена або свіжа) – 200 г
  • Цукор – 80 г (3,5 ст.л)
  • Желатин швидкорозчинний – 15-16 г

Прикраса зверху

  • Шоколад – 20-30 г розтопити
  • Рослинну олію не додавайте, від неї шоколад стікає з печива!

Приготування:

Для тіста в миску кладемо 100 г м’якого вершкового масла, додаємо 200 г цукру, 1п (10 г) ванільного цукру і щіпку солі. Продукти збиваємо міксером ~ 1 хвилину до однорідності.

Потім додаємо 1 яйце кімнатної температури. Збиваємо міксером ще 1-2 хвилини до пишноти.

Далі вливаємо 200 мл молока кімнатної температури. Перемішуємо. Через сито в 2 заходи просіюємо сухі інгредієнти: 320 г борошна, 30 г какао та 1 п (10 г) розпушувача. Замішуємо тісто лопаткою.

Готове тісто густе, без грудочок, з лопатки не спадає.

Тісто перекладаємо у кондитерський мішок. Видавлюємо порційні печива з дистанцією. Пальчик змочуємо у холодній воді та згладжуємо верхівку печива.

Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці 5-15 хвилин, залежно від духовки.

Готове печиво зверху м’яке, шпажка всередині суха, після випічки воно стало 5-6 см. Якщо випікатимете печиво на пергаменті, тоді обов’язково змастіть його маслом. Тісто може прилипнути. Остуджуємо печиво 10-15 хвилин на ґратах. Вихід із порції продуктів – 46 шт.

Для начинки знадобиться 200 г свіжої чи розмороженої вишні (можна малину, чорну смородину, полуницю). Подрібнюємо блендером у пюре. Додаємо 80 г цукру та 16 г швидкорозчинного желатину.

Миску ставимо на парову баню. Дно миски води не торкається. Продукти розтоплюємо до розчинення всіх крупинок цукру та желатину. Суміш рідка та однорідна. Гарячу суміш знімаємо з плити та збиваємо міксером. Через 2-3 хвилини вона почне світлішати, збільшиться в обсязі і стане схожою на крем. Усього на збивання йде 10-15 хвилин, залежно від потужності міксера.

Крем перекладаємо в кондитерський мішок, відрізаємо куточок і видавлюємо на половинку печива. Накриваємо другим печивом. Трохи притискаємо. Ставимо печиво на 10-15 хвилин у холодильник, щоб крем застиг.

Зверху десерт прикрашаємо розтопленим шоколадом. Пироженко трохи солодкі, зі смачним вишневим кремом. Тісто та крем добре поєднуються.

У цьому десерті начинка на смак нагадує маршмеллоу. Також вона добре скріплює дві половинки печива. Загалом виходить дуже смачно!

Всім смачного!

Нове

Популярне