Нове

Дуже смачна риба в духовці: мінімум продуктів та швидко

Рибні другі страви готуються дуже просто та швидко, якщо для цього використовувати готові стейки. Шматочки можна швидко обсмажити на сковороді або швидко запекти в духовці з різними травами та спеціями. Рибу в духовці можна готувати відкритою, під овочевою, сирною чи вершковою шубою, у фользі чи пергаменті. Варіантів приготування безліч. Сьогодні буде дуже смачна червона риба у духовці. Потрібно мінімум продуктів та мінімум часу на приготування.

Інгредієнти:

  • 3 шматки форелі (800 г)
  • 3 гілочки кропу
  • 60 г вершкового масла
  • за смаком суміш перців
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування підходить будь-яка червона та морська біла риба. Для прискорення процесу краще використовувати готові стейки (заморожені чи охолоджені). У мене заморожені стейки форелі, які заздалегідь розморозили у холодильнику (5-6 годин). Стейки промиваємо, посипаємо з усіх боків сіллю та сумішшю перців. Спеції можна брати будь-які на смак.

На шматки фольги розміщуємо підготовлену рибу, завертаємо в фольгу. Перекладаємо форель у фользі у форму і зверху додаємо по гілці свіжого кропу. Кріп можна замінити на чебрець, розмарин або петрушку. Червону рибу ніколи перед приготуванням не поливаємо соком лимонним, інакше вона втратить свій красивий колір.

Вершкове масло ділимо на 3 частини та розрізаємо на невеликі шматочки. Розміщуємо олію на всій поверхні риби. Ставимо форель у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів і запікаємо 10 хвилин. Масло відразу почне танути, просочувати рибу вершковим смаком.

Через 10 хвилин червона риба повністю приготується та покриється гарним кольором. Аромат у неї чудовий.

Готову запечену форель прямо у фользі перекладаємо на тарілки, доповнюємо улюбленим гарніром, соусом і одразу подаємо на стіл. Перед тим, як її почати їсти, поливаємо лимонним соком. Кріп та вершкове масло дають приємний смак. Риба виходить соковитою, ароматною та неймовірно смачною.

Смачного!!!

Нове

Популярне