Рецепти

Дуже смачна італійська страва з баклажанів

По суті, ця дивовижно смачна страва є чимось середнім між запіканкою і лазаньєю, але рецепт дуже цікавий. Страва виходить дуже смачною. І зараз – у розпал активної появи баклажанів на дачах, на городах, у магазинах та на ринках, потрібно ловити момент, щоб встигнути насолодитися цією стравою.

Отже, нам знадобиться 4 баклажани великого розміру, шпинат – 140 грамів, рікотта або інший м’який сир – 4 столові ложки, часник – 1 – 2 зубчики, моцарела – 200 грамів, свіжі помідори, пармезан – 30 грамів, суміш італійських трав, мелений перець, сіль та соус Неаполітано.

М’яса в цьому рецепті немає, але, незважаючи на це, страва виходить дуже смачною та ситною. За бажання можна додати до складу м’ясний фарш, обсмажений з цибулею, відварену або копчену курку, будь-які м’ясні продукти.

У миску наливаємо холодну воду, додаємо сіль. Укладаємо у воду баклажани, нарізані тонкими довгими скибочками. Залишаємо їх у воді приблизно на 30 хвилин.

Деко змащуємо маслом, віджимаємо баклажани і розкладаємо їх на деко. Запікаємо при 200 градусах протягом 20 хвилин.

У миску нарізаємо шпинат, додаємо рикоту, суміш трав, мелений перець та інші спеції, подрібнений часник. Ретельно перемішуємо. Помідори нарізаємо кружальцями. Моцарелу, якщо кульки великі, розрізаємо на кілька частин, а дрібні кульки можна залишити цілими.

Форму для випікання змащуємо олією. Викладаємо форму скибочками баклажанів так, щоб краї звисали з форми – ними ми закриємо блюдо. Розкладаємо шпинатно-сирну масу, скибочки помідорів, моцарелу, скибочки баклажанів, і знову повторюємо всі шари. Після цього закриваємо страву скибочками баклажанів.

Поверхню страви змащуємо щедро соусом Неаполітано, а потім щедро збризкуємо блюдо оливковою олією і засипаємо все тертим пармезаном. Замість пармезану можна взяти й інший сир.

Запікаємо страву при 200 градусах протягом 30 – 35 хвилин, накривши форму фольгою. Фольгу знімаємо після закінчення половини часу приготування, щоб на поверхні страви утворилася апетитна скоринка. Готовій страві даємо трохи охолонути у формі, після чого нарізаємо і подаємо до столу.

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…