Нове

Дуже смачна італійська страва з баклажанів

По суті, ця дивовижно смачна страва є чимось середнім між запіканкою і лазаньєю, але рецепт дуже цікавий. Страва виходить дуже смачною. І зараз – у розпал активної появи баклажанів на дачах, на городах, у магазинах та на ринках, потрібно ловити момент, щоб встигнути насолодитися цією стравою.

Отже, нам знадобиться 4 баклажани великого розміру, шпинат – 140 грамів, рікотта або інший м’який сир – 4 столові ложки, часник – 1 – 2 зубчики, моцарела – 200 грамів, свіжі помідори, пармезан – 30 грамів, суміш італійських трав, мелений перець, сіль та соус Неаполітано.

М’яса в цьому рецепті немає, але, незважаючи на це, страва виходить дуже смачною та ситною. За бажання можна додати до складу м’ясний фарш, обсмажений з цибулею, відварену або копчену курку, будь-які м’ясні продукти.

У миску наливаємо холодну воду, додаємо сіль. Укладаємо у воду баклажани, нарізані тонкими довгими скибочками. Залишаємо їх у воді приблизно на 30 хвилин.

Деко змащуємо маслом, віджимаємо баклажани і розкладаємо їх на деко. Запікаємо при 200 градусах протягом 20 хвилин.

У миску нарізаємо шпинат, додаємо рикоту, суміш трав, мелений перець та інші спеції, подрібнений часник. Ретельно перемішуємо. Помідори нарізаємо кружальцями. Моцарелу, якщо кульки великі, розрізаємо на кілька частин, а дрібні кульки можна залишити цілими.

Форму для випікання змащуємо олією. Викладаємо форму скибочками баклажанів так, щоб краї звисали з форми – ними ми закриємо блюдо. Розкладаємо шпинатно-сирну масу, скибочки помідорів, моцарелу, скибочки баклажанів, і знову повторюємо всі шари. Після цього закриваємо страву скибочками баклажанів.

Поверхню страви змащуємо щедро соусом Неаполітано, а потім щедро збризкуємо блюдо оливковою олією і засипаємо все тертим пармезаном. Замість пармезану можна взяти й інший сир.

Запікаємо страву при 200 градусах протягом 30 – 35 хвилин, накривши форму фольгою. Фольгу знімаємо після закінчення половини часу приготування, щоб на поверхні страви утворилася апетитна скоринка. Готовій страві даємо трохи охолонути у формі, після чого нарізаємо і подаємо до столу.

Смачного!

Нове

Популярне