Сама по собі, цвітна капуста не дуже смачна, але як усі овочі несе свою користь. Я довго шукала відповідний рецепт, щоб не поратися дуже довго, але при цьому було смачно і подобалося всій родині і знайшла. Сьогодні з радістю ділюся цим рецептом із вами.
Інгредієнти:
- 500 г цвітної капусти;
- 1 яйце;
- 1/3 склянки молока;
- 100 грамів панірувальних сухарів;
- Сіль, спеції на смак.
Приготування:
Знадобиться один качан цвітної капусти, у мене невеликий на 500 грамів. Капусту розберіть на суцвіття, добре промийте під холодною водою.
Воду посолити та довести до кипіння.
Поки вода закипає, приготуйте панірувальні сухарі приблизно 100 грамів і збийте 1 яйце з сіллю, чорним перцем (за бажанням) та додаванням молока, молока знадобиться 1/3 склянки.
У киплячу воду опустіть цвітну капусту і варіть до тієї готовності, яка подобається вам, головне не переборщити, інакше капуста просто розвариться і перетвориться на пюре. Я люблю, щоб капуста трохи хрускотіла, тому варю після закипання не більше 2-3 хвилин.
Потім капусту відправте в холодну воду, в ідеалі крижану на 3-4 хвилини, а потім відкиньте на друшляк.
Поки капуста охолоджується, розігрійте сковороду з олією і додайте шматочок вершкового масла (для аромату).
Викладіть капусту на сковороду і обсипте панірувальними сухарями, можна це зробити відразу на сковороді, а можна і в окремій мисці, але робити це потрібно швидко, щоб сухарі не розмокли.
Добре перемішайте, дайте трохи випаруватися волозі, а потім залийте збитим яйцем з молоком і швидко перемішайте.
Обсмажте до готовності і можна одразу подавати на стіл.
У такий спосіб приготовлену капусту можна подавати і на сніданок, і на вечерю як окремою стравою, так і на додаток до інших страв.
Смачного!