Подати ці незвичайні пиріжки-рулетики з тонкого лаваша можна не тільки в якості перекусу або смачного сніданку, але і як цікаву і смачну закуску. Оскільки готується така закуска всього за кілька хвилин, її можна подати до столу і тоді, коли на порозі з’являються несподівані гості. Ці пиріжки-рулетики відрізняються апетитною рум’яною і хрусткою скоринкою в поєднанні з соковитою і дуже смачною начинкою. Склад начинки можна варіювати на свій смак, що дозволяє зробити закуску досить різноманітною.
Все дуже просто і швидко. Для начинки візьмемо кілька варених яєць, твердий сир – 200 – 250 грамів, свіжу зелень, трохи майонезу, спеції, мелений перець. А основою буде тонкий лаваш, його візьмемо кілька листів. При бажанні до складу начинки можна додати шинку, бекон, будь-яку ковбасу або відварене м’ясо. Для обсмажування візьмемо очищену рослинну олію без запаху.
Сир і яйця просто натираємо на тертці, додаємо подрібнену зелень, кілька ложок майонезу, щоб зробити начинку соковитою, спеції, перець. Сіль додаємо до смаку, виходячи з солоності сиру. Якщо додаємо м’ясний продукт, нарізаємо його дрібно. Ковбасу можна натерти на тертці.
Тонкий лаваш розрізаємо на частини прямокутної форми бажаного розміру, змащуємо поверхню кожного аркуша начинкою в довільній кількості, звертаємо в рулетик.
На сковороді розігріваємо олію, її має бути багато. У киплячу олію викладаємо приготовані рулетики, обов’язково швом вниз, щоб в процес смаження закуска не розгорталася. Перед обсмажуванням можна занурити кожен рулетик в збите яйце, але це за бажанням.
Обсмажуємо з двох сторін у великій кількості олії до рум’яної апетитної скориночки. Подаємо в гарячому або в теплому вигляді з улюбленим соусом. Такі рулетики можна швидко приготувати на сніданок, можна взяти з собою на роботу для перекусу. Вони відмінно розігріваються в мікрохвильовці.
Смачного!