Рецепти

Домашня лазанья з макаронами та фаршем у духовці

Готувати дома страви, на зразок ресторанної кухні, легко. Знаючи такі рецепти, як лазанья з макаронами та фаршем у духовці, ви зможете вражати кулінарними талантами та відмінним смаком. Ви дійсно відпочиватимете, поки духовка готує за вас приголомшливу вечерю на всю сім’ю.

Ваша апетитна лазанья з макаронами та фаршем у духовці може бути приготовлена ​​всього за годину-півтори. Вам не доведеться замішувати тісто і витрачати сили на його розкочування. Все, що потрібно – з’єднати рекомендовані інгредієнти, дотримуючись простих інструкцій.

Інгредієнти:

  • 500 г макаронів сирих;
  • 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 2-3 цибулини;
  • 50 мл молока;
  • 300 г сиру твердого вершкового;
  • 500 г вершків;
  • 3-4 ст. л. вершкового масла;
  • 2-3 ст. л. лікеру або віскі;
  • Свіжа сушена петрушка для прикраси;
  • Оливки за бажанням.

Приготування:

Відваріть макарони згідно з інструкціями на упаковці, змішайте з вершковим маслом.
Відміряйте близько 50 г сиру і відкладіть убік. Більшу частину сиру, що залишилася, натріть і додайте його до макаронів, добре перемішавши.

Якщо використовуєте оливки, дрібно наріжте їх і додайте до макаронів. Накрийте каструлю кришкою, відставте.

У фарш подрібніть на м’ясорубці чи ножем очищені цибулини. Туди ж пресуйте очищені зубчики часнику.

Розігрійте на середньому вогні сковороду, тонко змащену олією. На гарячу поверхню викладіть фарш, обсмажте. Перемішуйте, доки фарш не почне розділятися на дрібні частини. Безпосередньо перед зняттям з вогню додайте петрушку до смаку.

Коли м’ясна начинка готова, додайте її до макаронів, добре перемішайте всю суміш і знову накрийте кришкою.

У сотейник відміряйте молоко та вершки. Туди ж дрібно порубати часник. Поставте на середній вогонь, перемішуйте до загусання маси.

Форму для запікання злегка змастіть олією. Висипте у форму суміш із макаронів і фаршу рівним шаром. Розрівняйте, зверху вилийте вершкову суміш і випікайте близько 30-35 хвилин або до золотистого кольору. Натріть сир, рівномірно посипте ним всю лазанью і запікайте ще 5-6 хв.

Розділіть на порції, подайте гарячими.

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…