Нове

Домашній рецепт морозива, з яким впорається навіть дитина

У спекотну погоду хочеться охолодитися і побалувати себе чимось солодким і легким. Саме тому багато хто воліє рятуватися від спеки за допомогою морозива. У продажу представлені різні варіанти цих ласощів. Але, на жаль, все частіше виробники до складу морозива додають різні штучні барвники, консерванти, ароматизатори. Користь такі ласощі не принесуть. Тому все частіше турботливі батьки намагаються готувати морозиво самостійно.

Існує величезна кількість приготування морозива. Є класичні варіанти на основі яєць, молока, вершкового масла. Є фруктові і ягідні сорбети, з приготуванням яких впораються навіть діти. Процес приготування сорбетів дуже простий. Ягода збивається з цукром або згущеним молоком. Отримана суміш заморожується у морозильній камері до стану льоду.

Рецепт морозива, з яким впорається навіть дитина

Дуже смачний десерт виходить на основі вершків для збивання, придбати які можна в будь-якому супермаркеті. Вершки мають певну консистенцію, яка прекрасно збивається. Щоб морозиво вийшло солодким, будемо використовувати згущене молоко. На відміну від класичного цукру в ньому немає крупинок. Крім того, смакові характеристики згущеного молока ніжні.

Для тих, хто вважає за краще не тільки смачні, але і корисні десерти, до складу ласощів слід додати свіжі фрукти або ягоди. Ягідний компонент краще не збивати, а нарізати невеликими шматочками. В цьому випадку ягода буде відчуватися, і надавати десерту приємні кислі нотки.

Складові:
  • Вершки для збивання – 480 мл;
  • Згущене молоко – 1 банка / 380 грам;
  • Свіжа полуниця – 200 грам.
Спосіб приготування:
  • Виливаємо вершки в миску і починаємо збивати їх міксером. Маса повинна отримати кремоподібну консистенцію і збільшитися в обсязі;
  • Додаємо до вершків згущене молоко, збиваємо масу ще раз;
  • Полуницю миємо, очищаємо від плодоніжок і нарізаємо невеликими шматочками;
  • Додаємо подрібнену ягоду до основи і перемішуємо. Шматочки повинні рівномірно розподілитися;
  • Перекладаємо масу в широку форму, накриваємо її харчовою плівкою і прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години.

Якщо хочете домогтися гладкості текстури, то можна діставати масу кожні 30 хвилин з морозилки і перемішувати. Але в цьому випадку час застигання збільшиться!

У магазині можна придбати спеціальні форми для виготовлення морозива. Використовуючи їх, можна отримати ласощі, які будуть максимально наближені до магазинних. Щоб витягти застигле морозиво з форми, необхідно помістити в місткість з гарячою водою на кілька секунд.

Також читайте: ВИШНЯ КОНСЕРВОВАНА В ЖЕЛЕ – НАЙНІЖНІШЕ ВАРЕННЯ, ЯГОДИ ЗОВСІМ ЯК СВІЖІ! НАЙКРАЩИЙ ВИШНЕВИЙ ДЕСЕРТ ДО ЧАЮ

Нове

Популярне