Нове

Домашній паштет з курячої печінки – смачно та просто

Домашній паштет з курячої печінки, вершкового масла, цибулі та моркви смачний та апетитний. Печінковий оре ніжний, м’який і ситний.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500 г
  • Цибуля середня – 1-2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лист лавровий – 1-2 шт
  • Часник – за бажанням
  • Рослинна олія – для обсмажування

Приготування:

Паштет із будь-якої печінки періодично готую для бутербродів. Зараз приготувала з курячої печінки, паштет ніжний, смачний та апетитний. Часник я не додавала, але за бажанням можна додати.

Печінку добре промиваємо, видаляємо прожилки і відварюємо в підсоленій воді з лавровим листом і  перцем, 10-15 хвилин. Воду зливаємо та охолоджуємо. Печінку для паштету обсмажують разом із овочами до готовності, але я волію печінку відварювати іноді і обсмажую.

Цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно нарізаємо.

Моркву очищаємо, промиваємо та натираємо на великій тертці.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Додаємо моркву та обсмажуємо до розм’якшення.

Вершкове масло кімнатної температури розрізаємо на шматочки.

Печінку подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Я подрібнювала печінку в блендері.

Обсмажену цибулю з морквою також подрібнюємо у блендері.

З’єднуємо подрібнену печінку з морквою, цибулею та вершковим маслом, додаємо сіль та перець за смаком. Паштет ретельно розмішуємо.

Паштет перекладаємо в ємність і зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом.

Якщо паштет використовуватимемо для нарізки, тоді паштету надаємо форму ковбаски, загортаємо в харчову плівку, охолоджуємо і нарізаємо смужками.

Паштет з печінки смачний, ситний та апетитний.

Смачного!

Нове

Популярне