Домашній паштет з курячої печінки, вершкового масла, цибулі та моркви смачний та апетитний. Печінковий оре ніжний, м’який і ситний.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г
- Цибуля середня – 1-2 шт
- Морква – 1 шт
- Вершкове масло – 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Лист лавровий – 1-2 шт
- Часник – за бажанням
- Рослинна олія – для обсмажування
Приготування:
Паштет із будь-якої печінки періодично готую для бутербродів. Зараз приготувала з курячої печінки, паштет ніжний, смачний та апетитний. Часник я не додавала, але за бажанням можна додати.
Печінку добре промиваємо, видаляємо прожилки і відварюємо в підсоленій воді з лавровим листом і перцем, 10-15 хвилин. Воду зливаємо та охолоджуємо. Печінку для паштету обсмажують разом із овочами до готовності, але я волію печінку відварювати іноді і обсмажую.
Цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно нарізаємо.
Моркву очищаємо, промиваємо та натираємо на великій тертці.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Додаємо моркву та обсмажуємо до розм’якшення.
Вершкове масло кімнатної температури розрізаємо на шматочки.
Печінку подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Я подрібнювала печінку в блендері.
Обсмажену цибулю з морквою також подрібнюємо у блендері.
З’єднуємо подрібнену печінку з морквою, цибулею та вершковим маслом, додаємо сіль та перець за смаком. Паштет ретельно розмішуємо.
Паштет перекладаємо в ємність і зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Якщо паштет використовуватимемо для нарізки, тоді паштету надаємо форму ковбаски, загортаємо в харчову плівку, охолоджуємо і нарізаємо смужками.
Паштет з печінки смачний, ситний та апетитний.
Смачного!