Нове

Домашній меренговий рулет з ягодами – десерт, який тане в роті!

Чи пробували ви коли-небудь меренговий рулет? Якщо так, то ви мене зрозумієте, що смачніше за цей десерт не буває. А якщо не пробували, то обов’язково приготуйте цей шедевр. Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговий рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний і практично невагомий!

Час приготування: 3 г. 40 хв. (10 хвилин на підготовку, 30 хвилин на випікання, 3 години на застигання)

Інгредієнти (1 порція)

  • Білок яєчний – 200 г (Приблизно 6 яєць)
  • Кислота лимонна – 1 щіпочка. (на кінчику ножа)
  • Полуниця – за смаком
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
  • Мигдаль – за смаком (попередньо подрібнити)
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.
  • Цукрова пудра – 350 г (300 г в корж, 50 г в крем)
  • Вершки жирні – 250 г (для збивання 33-35%)
  • Сир маскарпоне – 250 г

Приготування

1) Для приготування коржа (меренги) необхідний тільки білок. Ємність для збивання повинна бути обов’язково сухою, нічого крім яєчних білків в ній бути не повинно. Білки збивати протягом 1 хвилини на середній швидкості.

2) Не перестаючи збивати, поступово додати до збитих білків цукрову пудру і ванільний цукор. Швидкість міксера встановити на максимальну. Цукрову пудру можна замінити цукром, тільки обов’язково попередньо подрібнити його наскільки можливо. Цукор гірше розчиняється, через що його крупинки надають тісту небажаний хруст.

3) Збити білки з цукровою пудрою до стану міцних піків і зменшити швидкість збивання до мінімальної.

4) Додати крохмаль (можна замінити на кукурудзяний на картопляний) і лимонну кислоту на кінчику ножа. Перемішати на низькій швидкості або взагалі, відключивши міксер, збивати не потрібно. Білки придбають глянсовий блиск.

5) Деко застелити пергаментом. Пергамент обов’язково використовуйте якісний, не економте, від його якості буде залежати, наскільки легко буде відходити від нього меренга. Викласти збиту масу на деко, розрівняти по всій поверхні, щоб висота коржа вийшла однакова по всій площі. Можна заповнити білкову масу в кондитерський мішок і викласти на деко за допомогою нього, вийде акуратніше, але довше. Зверху корж присипати рубаним горіхом, у мене мигдаль. Випікати в розігрітій духовці при 150 ° С 20-30 хвилин до золотистої скоринки.

6) У той час, як готується корж, підготувати ягоди. Я додаю свіжу полуницю. Можна додати малину, перетерту з цукром, хтось додає ківі, все на ваш смак і бажанням.

7) Як тільки корж стане золотистого кольору, він готовий, не перетримайте, меренга може пересохнути і не згорнеться в рулет.

8) Для того, щоб перевернути корж, не пошкодивши його, накрити другим шаром пергаменту, покласти зверху решітку від духової шафи (інший лист або велику дошку) і перевернути все на решітку. Прибрати деко, акуратно зняти пергамент, на якому випікався корж (після перевертання він опинився зверху). Дати Коржу охолонути. У цей час приготувати крем.

9) Для крему збити холодні вершки і сир маскарпоне, або інший вершковий сир.

10) Додати 50 грамів цукрової пудри і ще раз збити на середній швидкості.

11) На остиглий корж, викласти крем рівним шаром і розкласти нарізані ягоди або горіхи. Залиште трохи крему для прикраси готового рулету.

12) І згорнути корж рулетом, горіхами назовні. Щоб це вийшло акуратно, починайте загортати разом з пергаментом, щоб руками не руйнувати структуру меренги.

13) Перекласти рулет на велике блюдо. Можна акуратно обрізати край рулету або розрізати на дві половини, десерт виходить великий, досить складно знайти відповідну за розміром тарілку. Прикрасити кремом, ягодами і горіхами на ваш смак. Рулет прибрати в холодильник на пару годин.

14) Краще з’їсти цей десерт в першу добу. Але запевняю вас, він довго не затримається в вашому холодильнику. Ось такий виходить рулет в розрізі. Смачного!

Також читайте: НАТРАПИЛА НА ЦЕЙ РЕЦЕПТ ВИПАДКОВО І ТЕПЕР ГОТУЮ “НАПОЛЕОН” ТІЛЬКИ НА СКОВОРОДІ

Нове

Популярне