Нове

Домашній люля-кебаб зі свинини: ароматна страва для справжніх чоловіків

Зазвичай люля-кебаби готують із баранини та смажать на мангалі. Ми ж зробимо страву зі свинини. А запікатимемо у духовці. Вийде дуже соковито, смачно та ароматно. А як приготувати цю страву у звичайній квартирі, розповімо далі.

Інгредієнти:

  • Фарш зі свинини – 700 г
  • Свиняче сало – 100 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Мелений коріандр – 1/2 ч. л.
  • Сушений базилік – 1 год.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кінза (зелень) – 3 гілочки
  • Рослинна олія – 50 мл

Приготування:

Цибулю і часник подрібнюємо ножем якомога дрібніше (можна навіть натерти на тертці). Так само чинимо і зі свинячим салом. Вмішуємо сало, цибулю та часник у м’ясний фарш. Всипаємо сіль, перець та коріандр. Додаємо сушений базилік та подрібнену кінзу. Дуже добре вимінюємо фарш у мисці (не менше 20 хвилин).  Так страва точно не розвалиться під час готування. Вимішаний фарш змащуємо олією, прикриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин.

Дерев’яні шпажки (краще брати із бамбука) замочуємо у воді на пів години. Деко застилаємо фольгою або гарним пергаментом. Формуємо з фаршу довгасті ковбаски та поміщаємо їх на шпажки. Викладаємо на лист. Обов’язково зверху змащуємо олією. Вона допоможе створити плівку та скоринку.

Розігріваємо духовку до 250 ° С і відправляємо в неї люляшки. Тут же зменшуємо температуру до 200 ° С і готуємо страву 30 хвилин. У процесі запікання перевертаємо шпажки 1 раз.

Подаємо люля з великою кількістю маринованої цибулі та з різними соусами.

Смачного!

Нове

Популярне