Сьогодні покажу як приготувати свій хліб у духовці, хлібопічка нам не знадобиться. Все швидко та доступно, готується з мінімального набору інгредієнтів. Хліб виходить дуже смачний, пористий та м’який. А рецепт настільки простий, що вийде абсолютно у кожного.
Інгредієнти:
Приготування:
У зручний посуд просіюємо 350 г борошна – я використовую пшеничне борошно вищого гатунку.
Додаємо одну чайну ложку солі, одну чайну ложку цукру та одну чайну ложку сухих дріжджів – приблизно 5 грамів. Перемішуємо вінчиком.
Вливаємо сюди 210 мл теплої води, обов’язково її нагрійте десь до 39-40 градусів. І 30 грамів рослинної олії. Починаємо замішувати тісто для хліба, спершу можна ложкою, потім руками.
Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати близько 5-7 хвилин. Спочатку воно буде липнути до рук, але після вимішування стане м’яким та піддатливим.
Поливаємо тісто невеликою кількістю олії, скочуємо в кульку і кладемо знову в миску. Накриваємо пакетом і залишаємо в теплому місці без протягів на пів години.
Через деякий час дріжджове тісто збільшиться у розмірі. Присипаємо борошном, витягаємо з миски та розтягуємо тісто у вигляді кола. Після чого скручуємо в рулет.
Потім знову згортаємо, розтягуємо і згортаємо в рулет, вже надаючи форму батона.
Так само можна розділити тісто на 2 порції і зробити два довгі багети. Деко присипаємо борошном, переносимо сюди заготівлю для хліба, знову накриваємо пакетом і даємо постояти ще 20 хвилин.
Перед тим, як відправити в духовку, змащуємо молоком або водою. Присипаємо зверху невеликою кількістю борошна та робимо на заготівлі хліба надрізи.
Ставимо в наперед розігріту духовку до 180-190 градусів на 30-35 хвилин.
Виходить смачний рум’яний хліб з повітряним ароматним м’якушем і хрусткою скоринкою.
Що може бути кращим за свіжу домашню випічку на сніданок. Хліб за цим рецептом виходить дуже м’який.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…