Сьогодні покажу як приготувати свій хліб у духовці, хлібопічка нам не знадобиться. Все швидко та доступно, готується з мінімального набору інгредієнтів. Хліб виходить дуже смачний, пористий та м’який. А рецепт настільки простий, що вийде абсолютно у кожного.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- дріжджі сухі – 1 ч.л.
- тепла вода – 210 мл.
- олія – 30 г
Приготування:
У зручний посуд просіюємо 350 г борошна – я використовую пшеничне борошно вищого гатунку.
Додаємо одну чайну ложку солі, одну чайну ложку цукру та одну чайну ложку сухих дріжджів – приблизно 5 грамів. Перемішуємо вінчиком.
Вливаємо сюди 210 мл теплої води, обов’язково її нагрійте десь до 39-40 градусів. І 30 грамів рослинної олії. Починаємо замішувати тісто для хліба, спершу можна ложкою, потім руками.
Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати близько 5-7 хвилин. Спочатку воно буде липнути до рук, але після вимішування стане м’яким та піддатливим.
Поливаємо тісто невеликою кількістю олії, скочуємо в кульку і кладемо знову в миску. Накриваємо пакетом і залишаємо в теплому місці без протягів на пів години.
Через деякий час дріжджове тісто збільшиться у розмірі. Присипаємо борошном, витягаємо з миски та розтягуємо тісто у вигляді кола. Після чого скручуємо в рулет.
Потім знову згортаємо, розтягуємо і згортаємо в рулет, вже надаючи форму батона.
Так само можна розділити тісто на 2 порції і зробити два довгі багети. Деко присипаємо борошном, переносимо сюди заготівлю для хліба, знову накриваємо пакетом і даємо постояти ще 20 хвилин.
Перед тим, як відправити в духовку, змащуємо молоком або водою. Присипаємо зверху невеликою кількістю борошна та робимо на заготівлі хліба надрізи.
Ставимо в наперед розігріту духовку до 180-190 градусів на 30-35 хвилин.
Виходить смачний рум’яний хліб з повітряним ароматним м’якушем і хрусткою скоринкою.
Що може бути кращим за свіжу домашню випічку на сніданок. Хліб за цим рецептом виходить дуже м’який.