Нове

Домашній гарячий шоколад: смакота всього за 5 хвилин

Сьогодні поділюся з вами, напевно, найпростішим способом приготування густого гарячого шоколаду. Це той напій, який зігріє в непогоду, а в гарну – просто підніме настрій.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл
  • шоколад темний – 100 г
  • мед – 4 ст.л.
  • кориця мелена – 1 ч.л.
  • ванілін – 0,5 ч.л.

додатково:

  • маршмеллоу або збиті вершки
  • коньяк або лікер
  • какао або шоколад

Приготування:

Для приготування цього смачного напою нам потрібна одна шоколадка вагою 100 г. Ріжемо його на дрібні шматочки. Я раджу брати шоколад з вмістом какао не менше 75%.

Далі ставимо невелику каструльку на плиту, вливаємо півлітра молока, кладемо подрібнений шоколад, всипаємо 1/2 ч.л. ваніліну, 1 ч.л. меленої кориці (її кладіть на свій смак) і додаємо 4 ст.л. меду. На середньому вогні, помішуючи віночком, допомагаємо шоколаду і меду розчинитися.

На даному етапі за бажанням можна додати ром, коньяк або вершковий лікер. Суміш доводимо до кипіння і вимикаємо.

Розливаємо по склянках і прикрашаємо. Сьогодні я прикрашаю повітряним маршмеллоу. Також можна взяти збиті вершки. А зверху присипаємо какао, корицею або тертим шоколадом. І вставляємо палички кориці.

Для мене гарячий шоколад – ідеальний напій в холодну пору. Такий зігріваючий, солодкий і дуже смачний. До речі, якщо поставити його в холодильник і добре охолодити, то по консистенції і смаку він буде дуже сильно нагадувати шоколадний мус.

Смачного!

Також читайте: ДІЄТИЧНЕ СИРНЕ ЖЕЛЕ ЗА 10 ХВИЛИН

Нове

Популярне