Сьогодні поділюся з вами, напевно, найпростішим способом приготування густого гарячого шоколаду. Це той напій, який зігріє в непогоду, а в гарну – просто підніме настрій.
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл
- шоколад темний – 100 г
- мед – 4 ст.л.
- кориця мелена – 1 ч.л.
- ванілін – 0,5 ч.л.
додатково:
- маршмеллоу або збиті вершки
- коньяк або лікер
- какао або шоколад
Приготування:
Для приготування цього смачного напою нам потрібна одна шоколадка вагою 100 г. Ріжемо його на дрібні шматочки. Я раджу брати шоколад з вмістом какао не менше 75%.
Далі ставимо невелику каструльку на плиту, вливаємо півлітра молока, кладемо подрібнений шоколад, всипаємо 1/2 ч.л. ваніліну, 1 ч.л. меленої кориці (її кладіть на свій смак) і додаємо 4 ст.л. меду. На середньому вогні, помішуючи віночком, допомагаємо шоколаду і меду розчинитися.
На даному етапі за бажанням можна додати ром, коньяк або вершковий лікер. Суміш доводимо до кипіння і вимикаємо.
Розливаємо по склянках і прикрашаємо. Сьогодні я прикрашаю повітряним маршмеллоу. Також можна взяти збиті вершки. А зверху присипаємо какао, корицею або тертим шоколадом. І вставляємо палички кориці.
Для мене гарячий шоколад – ідеальний напій в холодну пору. Такий зігріваючий, солодкий і дуже смачний. До речі, якщо поставити його в холодильник і добре охолодити, то по консистенції і смаку він буде дуже сильно нагадувати шоколадний мус.
Смачного!
Також читайте: ДІЄТИЧНЕ СИРНЕ ЖЕЛЕ ЗА 10 ХВИЛИН