Хтось скаже, що сьогодні можна купити будь-які цукерки, але практично всі вони містять величезну кількість хімічних добавок, і при цьому ще й далеко не завжди покупцям відомо – яких добавок. Всі ці барвники, ароматизатори, консерванти, загусники та інші добавки завдають організму (особливо дитячому) величезної шкоди. Так чому б не побалувати сім’ю натуральними домашніми та дуже смачними цукерками, які можна приготувати лише за пів години.
Домашні, натуральні та дуже смачні цукерки! Готуємо швидко без олії та випічки
Інгредієнти:
- Печиво (будь-яке звичайне печиво без начинки і добавок) – 500 – 600 г
- Молоко натуральне, згущене з цукром – 400 мл
- Шоколад молочний натуральний – 200 г
- Горіхи цілі – будь-які – за смаком
- Порошок какао – 2 – 4 столові ложки
Приготування:
Також можна додати і компоненти для прикраси, наприклад, кокосову стружку або темний (гіркий) шоколад.
Печиво скласти в блендер і подрібнити в однорідну крихту. Додати порошок какао і перемолоти ще раз, щоб маса перемішалася. Висипати крихти з какао в миску достатньої глибини, додати згущене молоко, і дуже ретельно вимішати масу до однорідності.
Чайною ложкою поділити масу на порції – 1 ложка на одну цукерку. Масу скачати в кульку, помістивши всередину цілий горіх (лісовий, мигдаль або половину волоського). Скласти заготовки цукерок на блюдо.
Розтопити на водяній бані натуральний молочний шоколад, занурити в нього кожну цукерку, виймаючи її шпажками або зубочистками, і поміщаючи на блюдо або лист, застелений пергаментом або фольгою. За бажання можна обсипати цукерки кокосовою стружкою, мигдальними пластівцями, вафельною крихтою, після чого прибрати в холодильник для застигання. Також можна зробити на готових цукерках (якщо вони без обсипання) малюнок із темного шоколаду.
Какао-порошок у цукерки можна додавати у довільній кількості, регулюючи інтенсивність смаку та кольору, а можна частину цукерок приготувати без какао, додавши до печива зі згущеним молоком ваніль або ванільний цукор, кокосову стружку або подрібнені горіхи.
Смачного!