Нове

Домашні м’які пиріжки в духовці з сиром, горіхами та абрикосами

При поєднанні даних продуктів у рецепті можна отримати більш повітряну випічку та смачне, м’яке, дріжджове тісто. Тісто на кефірі, але дріжджове. Начинка, звісно, на ваш смак! Раджу спробувати зробити начинку для пиріжків із сиром, горіхами та свіжими абрикосами.

У теплому кефірі розмішуємо дріжджі із невеликою кількістю цукру (із загальної ваги для тіста). Додаємо через сито 4 столові ложки борошна із загальних 470 грамів, знову розмішуємо до зникнення грудок. Накриваємо опару, залишаємо за кімнатної температури на 20 хвилин.

Цукор і сіль, що залишився, збовтуємо 2-3 хвилини за допомогою вінчика, важливо розбити білок. Якщо немає вінчика, то проста вилка теж підійде.

Опару розмішуємо, вона повинна почати пузиритися і збільшиться в обсязі. Вливаємо яйця з цукром та сіллю. Поступово підсипаючи борошно замішуємо тісто (зручно лопаткою спочатку в мисці до густішого стану).

Тісто для пиріжків майже готове, його стало складніше перемішувати лопаткою, вливаємо розтоплене вершкове масло, змішуємо і продовжуємо місити на столі, трохи посипаючи борошно.

Кількість борошна може трохи відрізнятися від заявленого, так само борошно може бути іншим, та й густота з жирністю кефіру відіграють невід’ємну роль у замісі хорошого тіста для духових пирогів. Тісто має залишатись м’яким, але при цьому відставати від рук. Забираємо його в тепло, залишаючи в змащеній шматочком вершкового масла мисці. 40-60 хвилин, до хорошого підйому.

Начинка для пиріжків може бути на ваш смак, але раджу і цей варіант розглянути. Горіхи (в даному випадку мигдаль) подрібнити блендером або порубати ножем. Додати сир, сметану та цукор, все перемішати. Використовуємо блендер тільки в тому випадку, якщо сир дуже сухий. Також кількість сметани додається залежно від структури продукту. І в цьому випадку (якщо сирна маса або соковитий сир) все змішуємо виключно ложкою. Додаємо абрикоси нарізані шматочками і начинка готова.

Тісто обминаємо, коли воно виросте мінімум у 2 рази, в моєму випадку це зайняло 40 хвилин. Злегка підсипаючи борошно розділимо тісто на 12 частин, причому кожну скачаємо в кульку і присипавши борошном, залишимо на 10 хвилин.

Далі руками робимо не тонкий коржик і кладемо ложку начинки, ліпимо пиріжок. Теж важливий момент, щоб тісто не рвалося по краях під час нагрівання сиру при випіканні. Залишаємо перед випіканням пиріжки на вистоювання, за часом приблизно на 15 хвилин.

Пиріжки, що піднялися, з сиром змащуємо сумішшю жовтка і сметани. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 200 градусів 20-25 хвилин.

Ось такі апетитні та рум’яні домашні пиріжки в духовці з начинкою з сиру, горіхів та абрикосів вийшли. Тісто ніжне, соковита начинка! Такі пиріжки залишаються м’якими кілька днів.

Смачного!

Нове

Популярне