Недільного ранку можна дозволити собі неквапливо поснідати в родинному колі, а для цього важливо приготувати щось смачне. Наприклад – шоколадні оладки! Подавайте їх зі сметаною, фруктами чи ягодами.
Інгредієнти:
- Кефір – 400 мл
- Борошно – 300 г
- Цукор – 60 г
- Какао-порошок – 40 г
- Яйця курячі – 1 шт
- Сода – 2 г
- Лимонний сік – 5 мл
- Рослинна олія – 60 мл
Приготування:
Змішуємо кефір та лимонний сік з цукром та яйцями, потім додаємо борошно, соду та какао-порошок.
Перемішуємо тісто до однорідності. Воно має вийти досить густою консистенцією. Тісто не повинно довго стояти, так що відразу приступаємо до смаження оладок.
На добре розігріту сковороду наливаємо олію і смажимо оладки на великому вогні з обох боків. У процесі смаження вони повинні добре підніматися та залишатися пишними навіть після того, як охолонуть.