Це рецепт моєї родини, і я навіть не знаю, як він з’явився, але на всі свята на гарнір подаємо саме цю картоплю. Зверху він покритий хрусткою скоринкою, а всередині дуже ніжний. Картопля красива, смачна, ароматна і проста в приготуванні. Він чудово підходить до будь-яких других страв, та й просто із салатами теж дуже смачно. Для приготування беру звичайну картоплю, олію та сіль. Час приготування залежить від сорту та розміру картоплі.
Інгредієнти:
- 24 шт. картоплі (менше середньої)
- за смаком рослинна олія
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування спеціально вибрала картоплю невеликого розміру. Можна готувати з бульб будь-якого розміру, тоді їх треба буде розрізати на 2-4 частини. Картоплю (12 шт.) очищаємо, промиваємо та висушуємо паперовими рушниками.
Поки готуємо картоплю в товстостінну каструлю або високу сковороду, як у мене, наливаємо олію (треба стільки, щоб картопля повністю покрилася олією, у мене 900 мл). Розігріваємо на середньому вогні. Чим менше за обсягом ви братимете ємність для смаження, тим менше вам потрібно олії, але смажити картоплю доведеться кількома партіями. Картопля (12 шт., 1 партія) відправляємо в гарячу олію, не закриваємо кришкою та смажимо.
Періодично картоплю перевертаємо. Через деякий час він почне покриватися рум’яною скоринкою. Час приготування залежить від сорту картоплі та від її розміру. Як тільки він з усіх боків добре зарум’яниться, перевіряємо на готовність зубочисткою. У мене пішло 25 хвилин. Поки смажимо першу партію, очищаємо картоплю для другої партії.
Ось така краса виходить. Перекладаємо картоплю на тарілку з паперовими рушниками, щоб забрати зайву олію, і зверху посипаємо сіллю. Готуємо другу партію.
Картопля виходить красивою з рум’яною хрусткою скоринкою (хрускіт легкий), ароматним і дуже смачним. Він чудово підходить до будь-яких других страв з м’яса чи риби.
Смачного!!!