Отже, готуємо повітряний шоколадний десерт без випічки.
Інгредієнти:
- Яйця 2 шт С1
- Цукор 80 г
- Какао 20 г
- Молоко 400 мл
- Крохмаль кукурудзяний 25 г
- Вершки 200 мл 33%
Приготування:
У ковші з товстим дном з’єднаємо яйця, цукор, какао, крохмаль і трохи молока. Добре перемішаємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Вливаємо молоко, що залишилося. Перемішуємо. І ставимо ківш на середній вогонь. Варимо до закипання постійно помішуючи.
Перекладаємо заварну основу в чашу, плівкою накриваємо в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури. А потім забираємо в холодильник.
Коли заварна основа добре охолола, збиваємо вершки до стійких піків.
Промішуємо міксером холодну заварну основу.
Перекладаємо шоколадну масу в вершки та добре на середніх оборотах промішуємо продукти.
Збираємо десерт. Крем перекладаємо у кондитерський мішок. Викладаємо шарами крем та печиво. Усього буде три шари крему та два шари печива.
Присипаємо шоколадною крихтою та десерт готовий! Забираємо в холодильник на 30 хвилин.