Рецепти

Чизкейк: простий класичний рецепт, легко приготувати в домашніх умовах

Знаменитий чизкейк, класичний рецепт. Десерт виходить кремовий, тане у роті. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

Основа:

  • 200 г печива
  • 60 г вершкового масла

Сиркова маса:

* всі інгредієнти кімнатної температури!

  • 600 г сиру (сирний вершковий сир)
  • 3 яйця
  • 140 г сметани 20% (або вершки 33-35%)
  • 140 г цукру
  • ваніль або 10 г ванільного цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Основа:

За допомогою блендера печиво подрібнюю в крихту.

* Можна скласти в щільний пакет і подрібнити качалкою, якщо немає блендера.

У крихту вливаю розтоплене масло та добре перемішую. Вийде вологий пісок.

Форма для випікання у мене діаметром 19 см, дно застелила пергаментом. Висипаю крихту і розрівнюю.

*якщо хочете більш тонку основу, кількість крихти можна зменшити.

Тепер потрібно трохи утрамбувати склянкою.

Форму переношу в розігріту духовку і при 180°С випікаю 8 хвилин.

Залишаю охолонути.

Чізкейк випікатимемо на водяній бані. Тому коли форма охолоне, її треба обернути фольгою. Щоб вода не потрапила усередину. Беру 2 або 3 аркуші фольги. Загинаю фольгу, щоб не було отворів та надривів.

Форму ставлю в глибоку форму для запікання, яку потім наллю окріп.

Основа готова. Духовку розігріваю до 220 ° С і готую сирну масу.

Сиркова маса:

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури!

Сир перекладаю у велику миску для збивання.

Цукор змішую із крохмалем, додаю до сиру.

І ванільний цукор.

Перемішую міксером на мінімальній швидкості, не збиваю.

По одному додаю яйця, перемішую після кожного. Важливо не збивати, а просто перемішувати. У планетарному міксері це можна робити із насадкою “лопатка”.

Наприкінці підмішую сметану.

Сирну масу виливаю у форму і розрівнюю.

У нижню форму вливаю окріп, приблизно на 2 см. Переношу в духовку.

Можна спочатку поставити форму у духовку, а потім налити воду. Як зручніше.

При 220 ° С печу 10 хвилин. Знижую температуру до 110° випікаю ще 1,5 – 2 години.

Щоб перевірити готовність, потрібно потрусити форму. Чізкейк повинен схопитися, а середина буде ще трохи рухливою.

Вимикаю духовку, залишаю в ній чізкейк ще на 40 хвилин.

Дістаю форму, звільняю від фольги та залишаю повністю охолонути.

Закриваю плівкою та прибираю на ніч у холодильник.

Наступного дня по краю форми підрізаю тонким ножем, і витягаю чізкейк. Переношу на блюдо.

Я прикрасила свіжою полуницею та м’ятою. Найкраще розрізати чізкейк гарячим ножем, тоді виходять рівні гарні шматочки. Ніж нагріваю у гарячій воді та витираю насухо.

Чізкейк ситний, потрібно розрізати на маленькі шматочки. Кремовий, дуже ніжний. Основа м’яка та розсипчаста. Смак вишуканий!

Смачного!

Останні новини

KOLA розповіла, скільки витрат було на концерті у “Палаці спорту”

Українська співачка KOLA відсвяткувала свій день народження масштабним концертом у київському "Палаці спорту" 19 жовтня.…

Зрадниця Повалій розповіла про українське та російське майно

Скандально відома українська співачка Таїсія Повалій, яка зрадницьки переїхала до Росії, поділилася враженнями від життя…

Смачний ароматний та зігрівальний напій

Ароматний і зігрівальний напій — какао з пряним імбиром та мускатним горіхом. Ідеальний для холодних…

Смачний овочевий салат з бринзою

Цей легкий овочевий салат з бринзою — ідеальний вибір для швидкого перекусу або легкого обіду.…

Смачне кокосово-мигдальне печиво

Кокосово-мигдальне печиво — легкий десерт із насиченим ароматом кокосу і мигдалю, що тане в роті.…

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…