Багато хто знає цей смачний рецепт. Але я впевнена, що тим, хто його не знає, він припаде до душі і ви теж зробите маленький сюрприз для своїх гостей.
Отже, за чорносливом я йду в найближчий супермаркет і купую упаковку 300 м. Вибирати чорнослив треба правильно.
Не беріть найбільший і блискучий. Такі сухофрукти швидше за все оброблені хімікатами, щоб блищали, були м’якими і довше зберігалися. Хороший чорнослив — трохи жорсткий, чорний з матовим відтінком і з кісточками. Але зараз, на жаль, вдень з вогнем таких плодів не знайдеш.
Тому, чим простіший зовнішній вигляд — тим краще. Але з кісточками для нашого рецепта чорнослив не підійде. Трапляються сорти, коли кісточки відокремлюються насилу.
Складові:
- Чорнослив без кісточки — 200 г
- Горіхи волоські — 200 г
- Сметана — 350 мл
- Цукрова пудра — 150 г
- Желатин (без гірки) — 2 ст. л.
Приготування:
- Чорнослив запарити. Горіхи і чорнослив подрібнити.
- Желатин розпустити, підігріти до повного розчинення і процідити.
- Сметану збити з цукровою пудрою, желатин додати до сметани і добре перемішати.
- Змішати чорнослив і сметану і добре перемішати.
- Чорносливо-сметанну суміш вилити в форму і поставити в холодильник для застигання на 2 години. От і все! Можна ласувати!
Також читайте: БІСКВІТ З СИРНИМ КРЕМОМ І КОНСЕРВОВАНИМИ ФРУКТАМИ