Сьогодні я вирішила познайомити вас з рецептом чізкейку з карамеллю і лісовими горіхами. Зазвичай, всі думають, що чізкейк готується дуже складно і мало хто береться за його приготування.
Але сьогодні зі мною ви зрозумієте, що це абсолютно не складно, а результат точно вартий того, щоб ризикнути й приготувати.
Інгредієнти:
Для основи:
- Печиво Орео (можете взяти і звичайне печиво) – 200 г
- Вершкове масло (80 г)
Для крему:
- Сир (400 г)
- Цукрова пудра (100 г)
- Яйця (2 штуки)
- Дуже жирні вершки 33% (100 мілілітрів)
Для карамелі:
- Цукор (150 г)
- Вершкове масло (40 г)
- Гарячі вершки 20% (110 мілілітрів)
- Лісові горіхи (я взяла фундук) 100 г
Приготування:
- Для початку я готую основу.
- Для цього я подрібнюю печиво, попередньо забравши начинку (для подрібнення можете використовувати м’ясорубку або блендер, головне, щоб крихта вийшла зовсім дрібною).
- Далі розтоплюю вершкове масло і додаю його до подрібненого печива, добре перемішую.
- Беру форму для запікання 20 сантиметрів, викладаю туди основу, і дуже добре утрамбовую її склянкою, ставлю в добре розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 10 хвилин.
- Поки основа готується, приступаю до крему.
- Починаю збивати вершки до піків, теж роблю з яйцями і цукровою пудрою.
- Акуратно перемішую все разом, щоб легкість не пропала. І додаю сир.
- Також акуратно все перемішуючи.
- Дістаю форму з основою з духовки і вливаю в неї начинку. Обертаю бортики і дно фольгою і ставлю в духовку на водяну баню приблизно на 1,5 години при 130 градусах.
- Після того, як пройшло 1,5 години прибираю воду і ставлю чізкейк ще на 45 хвилин в духовку.
- Потім відкриваю дверцята духовки і залишаю чізкейк до повного охолодження.
- Тепер слід зайнятися карамеллю. Починаю топити цукор в каструлі з товстим дном, додаю масло і перемішую, далі вливаю вершки, постійно помішуючи. Варю пару хвилин і вимикаю. Остуджую до кімнатної температури і виливаю карамель на чізкейк.
- Зверху посипаю фундуком.
Ось і все, чізкейк готовий.
Також читайте: ШОКОЛАДНИЙ РАЙСЬКИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІЧКИ. СМАЧНИЙ, НІЖНИЙ, ШОКОЛАДНО-ШОКОЛАДНИЙ