Часникова паста – це дуже ароматний і пікантний додаток до різних салатів, м’ясних страв, борщу. Ваші страви стануть особливими, якщо додати ложку гострої пасти.
Для приготування 1 способом вам знадобляться такі інгредієнти:
- часник, 250 г;
- сіль, 1 ч. л;
- олія, 30 мл;
- лимонний сік, 1 ст. л.
Процес приготування
Часник кладемо в чашу блендера і перебиваємо до однорідності.
Додаємо сіль, сік лимона і рослинну олію. Перебиваємо ще раз.
Викладаємо масу в чисту баночку і закриваємо кришкою. Зберігаємо пасту в холодильнику.
Порада: часник подрібнюємо тільки блендером, на тертці і за допомогою м’ясорубки, він не так дрібно, як потрібно подрібнюється.
Для приготування 2 способом необхідні такі інгредієнти:
- часник, 250 г;
- сіль, 1 ч. л;
- оцет яблучний, 1 ст. л;
- олія, 30 мл;
- кріп небагато.
Процес приготування
Подрібнюємо часник в чаші блендера, додаємо всі інші інгредієнти і ще раз перебиваємо масу.
Викладаємо в баночку і зберігати в холодильнику.
Порада: для довгого зберігання пасти, залийте її в баночці невеликою кількістю рослинної олії. Також вона дуже довго зберігається в морозильній камері.
Також читайте: СОУС “МАРИНАРА” НА ЗИМУ