Рецепти

Бюджетний торт нашвидкуруч без духовки: економно, але неймовірно смачно

Торт на сковороді готується дуже швидко та не вимагає багато зусиль. Я готувала багато тортів, але це дійсно найшвидший торт, тому що коржі не потрібно випікати, а потім чекати доки охолонуть, торт збирається відразу ж після випічки, і крем збивати не потрібно.

Інгредієнти:

Коржі:

  • Сметана 15%: 200 г
  • Цукор 150 г
  • Борошно 325 г +/-
  • Сода 1 ч.л (без гірки)
  • Сіль 1/3 ч.л
  • Ванілін щіпка

Крем:

  • Сир 5% або більше: 1 кг
  • Варена згущене молоко: 1 банку (360г)

Приготування:

Коржі

Коржі готуються без яєць, я беру звичайну 15% сметану, але можна жирніше взяти, якщо хочете. Додаю цукор, сіль, змішую.

Борошно просіюю з содою – 1 ч.л без гірки. Все відразу борошно не всипайте, тому що продукти різні і кількість борошна може різнитися. Спочатку ложкою замішую у мисці.

Коли тісто стане вже густим, викладаю на робочу поверхню і підсипаючи борошно вимішую. Довго не вимішуйте, як тільки тісто стане м’яким, буде тримати форму і не липнути, зупиніться. Якщо вимішуватимете довго, тісто ставатиме більш липким, проситиме більше борошна, в результаті вийде жорстким, а жорстке тісто – це жорсткі коржі.

Тісто скочую в джгут і поділяю на 9 однакових шматочків.

Кожен шматочок розкочую в тоненький коржик за розміром майбутнього торта. Але я раджу розкотити трохи більше на 2-3 см, тому що під час випікання на сковороді коржі піднімаються і стискуються, за рахунок того, що волога випаровується.

Потім поки корж ще гарячий зверху кладу форму або тарілку потрібного діаметра і вирізаю по колу, так коржі вийдуть ідеально рівними. У мене діаметр 20 см. Коржі дуже смачно пахнуть.

Крем

Для крему подрібнюю сир блендером. Сильно вологий сир не беру, щоб крем тримав форму. Але і якщо дуже сухий у вас, можна коржі просочити, взагалі дивіться по своєму сиру і готовому крему. Я не просочувала коржі.

Додаю варене згущене молоко кімнатної температури, ще раз проходжуся блендером. Крем у результаті виходить малосолодким.

Кожен корж змащу кремом, надягаю роз’ємне кільце, щоб торт вирівнявся і прибираю просочуватися на ніч.

Боки торта змащую тонким шаром крему та присипаю крихтою. Крихту я зробила просто: подрібнила блендером обрізки коржів.

Верхівку торта прикрасила через кондитерський мішок.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…