Торт на сковороді готується дуже швидко та не вимагає багато зусиль. Я готувала багато тортів, але це дійсно найшвидший торт, тому що коржі не потрібно випікати, а потім чекати доки охолонуть, торт збирається відразу ж після випічки, і крем збивати не потрібно.
Інгредієнти:
Коржі:
- Сметана 15%: 200 г
- Цукор 150 г
- Борошно 325 г +/-
- Сода 1 ч.л (без гірки)
- Сіль 1/3 ч.л
- Ванілін щіпка
Крем:
- Сир 5% або більше: 1 кг
- Варена згущене молоко: 1 банку (360г)
Приготування:
Коржі
Коржі готуються без яєць, я беру звичайну 15% сметану, але можна жирніше взяти, якщо хочете. Додаю цукор, сіль, змішую.
Борошно просіюю з содою – 1 ч.л без гірки. Все відразу борошно не всипайте, тому що продукти різні і кількість борошна може різнитися. Спочатку ложкою замішую у мисці.
Коли тісто стане вже густим, викладаю на робочу поверхню і підсипаючи борошно вимішую. Довго не вимішуйте, як тільки тісто стане м’яким, буде тримати форму і не липнути, зупиніться. Якщо вимішуватимете довго, тісто ставатиме більш липким, проситиме більше борошна, в результаті вийде жорстким, а жорстке тісто – це жорсткі коржі.
Тісто скочую в джгут і поділяю на 9 однакових шматочків.
Кожен шматочок розкочую в тоненький коржик за розміром майбутнього торта. Але я раджу розкотити трохи більше на 2-3 см, тому що під час випікання на сковороді коржі піднімаються і стискуються, за рахунок того, що волога випаровується.
Потім поки корж ще гарячий зверху кладу форму або тарілку потрібного діаметра і вирізаю по колу, так коржі вийдуть ідеально рівними. У мене діаметр 20 см. Коржі дуже смачно пахнуть.
Крем
Для крему подрібнюю сир блендером. Сильно вологий сир не беру, щоб крем тримав форму. Але і якщо дуже сухий у вас, можна коржі просочити, взагалі дивіться по своєму сиру і готовому крему. Я не просочувала коржі.
Додаю варене згущене молоко кімнатної температури, ще раз проходжуся блендером. Крем у результаті виходить малосолодким.
Кожен корж змащу кремом, надягаю роз’ємне кільце, щоб торт вирівнявся і прибираю просочуватися на ніч.
Боки торта змащую тонким шаром крему та присипаю крихтою. Крихту я зробила просто: подрібнила блендером обрізки коржів.
Верхівку торта прикрасила через кондитерський мішок.
Смачного!