Нове

Буріто з фаршем і квасолею – оригінальна і ситна закуска

Буріто – це популярна мексиканська страва, яка складається з тонкого м’якого пшеничного коржика, в який загорнута досить гостра начинка з м’яса з додаванням свіжих овочів, рису, квасолі, ароматної зелені.

В начинку щедро додають різні спеції, томатну пасту або свіжі помідори. Суворо прописаних канонів не існує, і кожна господиня готує для своєї родини свій варіант буріто. Пропонуємо і вам приготувати цю смачну та ситну страву в нашому варіанті – з консервованою квасолею та м’ясним фаршем. Замість коржів тортильї можна взяти круглий лаваш відповідного розміру.

Буріто цілком може замінити повноцінний сніданок або обід, тому його можна приготувати і взяти з собою на роботу або в школу, а також на пікнік або на дачу.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш (свинина, яловичина) – 200-250 г
  • Цибуля ріпчаста – 60 г
  • Перець болгарський – 60 г
  • Томатна паста – 25 г
  • Квасоля консервована – 150 г
  • Олія – 40 г
  • Коржики тортильї – 3 шт.
  • Сіль, спеції – до смаку.
  • Сир, зелень, листя салату для подачі.

Приготування:

Начинку для наших буріто почнемо готувати з обсмажування м’ясного фаршу.

Замість фаршу з яловичини або свинини можна взяти фарш індичий, тому що він готується швидше і ніжніший на смак, але це вже за вашим бажанням.

При обсмажуванні фаршу на олії добре його розминаємо лопаткою і перемішуємо, щоб він вийшов без великих грудочок і приготувався рівномірно.

У цей час подрібнюємо очищену цибулю та солодкий болгарський перчик.

Висипаємо до м’яса нарізку цибулі та дві третини подрібненого перцю. Продовжуємо готувати на середньому нагріві ще 15 хвилин.

Потім додаємо томатну пасту, підсолюємо та приправляємо спеціями на свій смак.

Можна купити вже готову суміш різних спецій для буріто, але і самостійно так само ви можете підібрати з окремих компонентів той ароматний букет. Це можуть бути солодка і гостра паприка, мелений чорний перчик, коріандр, мускатний горіх – безліч варіантів.

Начинка для буріто в мексиканському варіанті завжди досить гостра, тому регулюємо рівень гостроти на свій смак, особливо якщо готуєте для дітей.

Всипаємо консервовану квасолю, попередньо відкинувши її на сито для позбавлення зайвої рідини. Перемішуємо та відключаємо нагрівання. Начинка для наших буріто готова.

Викладаємо підготовлену начинку на середину пшеничного коржика разом із листочком салату. Додаємо солодкий перчик, що залишився.

Посипаємо начинку тертим сиром та зеленню.

Загортаємо ароматну начинку в корж таким чином, щоб вона виявилася всередині і не випадала з пшеничного конвертика.

Для зручності додатково можна нижню частину буріто загорнути в пекарський папір або фольгу і скріпити шматочком шпагату. Виходить і красиво, і практично.

Буріто з фаршем і квасолею готовий. Подаємо страву на стіл або упаковуємо для трапези поза домом.

Смачного!

Нове

Популярне