Сьогодні я хочу з вами поділитися рецептом дуже смачного, ніжного і простого пирога. Приготуємо шоколадний Брауні з сирним прошарком і ягодами вишні. Все разом ідеально поєднується і байдужим не залишиться ніхто.
Брауні з сиром і вишнею »:
- Шоколад темний – 100 г
- Масло вершкове – 120 г
- Цукор – 150 г (50 г в шоколадний шар, 100 г в сирний шар)
- Яйце куряче – 4 шт
- Борошно – 150 г
- Розпушувач тіста (без гірки) – 1 ч. л
- Сир (не дуже сухий) – 300 г
- Ванільний цукор – 1 пакет.
- Вишня (заморожена, без кісточок) – 200 г
- Сіль – (щіпка)
Приготування:
- У суху і чисту чашу відправляємо шоколад темний без добавок і вершкове масло. Ставимо на водяну баню.
- Шоколад з маслом розтоплюємо і охолоджуємо.
- Коли шоколадна суміш охолола можна приступати до подальшого приготування. Починаємо збивати яйця. Для початку збиваємо хвилини 2, щоб з’явилася біла піна.
- Потім поступово починаємо вводити цукор 50 г і збиваємо ще 4-5 хвилин. Маса повинна посвітліти і збільшитися в обсязі.
- Далі вливаємо в яєчну суміш остиглий шоколад. І на самій маленькій швидкості міксера перемішуємо.
- Просіваємо борошно і розпушувач, додаємо дрібку солі і також на маленькій швидкості перемішуємо до однорідності. Шоколадний шар готовий.
- Готуємо сирний шар. Змішуємо сир, 100 г цукру і яйця. Я збивала міксером, можна блендером, щоб не було грудочок.
- У форму виливаємо половину шоколадної суміші і розподіляємо рівномірно. Форма у мене 24 см, якщо менше то шарів можна зробити більше.
- На шоколадний шар виливаємо сирний.
- Викладаємо вишню, я її попередньо розморозила.
- І покриваємо шоколадною масою яка залишилася. За допомогою ножа робимо візерунки і відправляємо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 40-45 хвилин.
Виходить ніжний, шоколадний і дуже смачний пиріг до чаю. Смачного!
Також читайте: СИРНИЙ ЧІЗКЕЙК “СНІКЕРС”. НІЖНИЙ ПИРІГ З СИРОМ ДО ЧАЮ