Думаю, ніхто не сперечатиметься з тим, що запечене в духовці набагато корисніше, ніж смажене на сковороді в олії. Саме з цієї причини я так рідко готую біляші та смажену картоплю. Але біляшів іноді все ж таки і хочеться. Є чудова альтернатива!
Інгредієнти:
Приготування:
Тісто я готую елементарне, просто змішую борошно, воду та сіль.
Через 10 хвилин розкочую тісто в один великий пласт завтовшки близько 2-3 мм і змащую розтопленим вершковим маслом.
Завертаю в рулет і нарізаю на шматочки завтовшки 4 см.
Далі кожен ставлю на торець і натискаю рукою. Коржики складаю на дошку і відправляю в морозилку на 15 хвилин.
За цей час вершкове масло повинне схопитися і в результаті пиріжки вийдуть листковими.
А поки що займаємося приготуванням начинки. До фаршу додаю багато подрібненої за допомогою блендера цибулі. Цибулі беру за вагою стільки ж, скільки і фаршу. Додаю сіль, спеції та добре перемішую.
Кожен шматочок тіста розкачую та начиняю м’ясом. Формуємо трикутники і перекладаємо на лист швом вниз.
Зверху змащу пиріжки яйцем або кефіром і посипаю кунжутом. Випікаються пиріжки у духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Їсти їх, звичайно, краще одразу. Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…