Думаю, ніхто не сперечатиметься з тим, що запечене в духовці набагато корисніше, ніж смажене на сковороді в олії. Саме з цієї причини я так рідко готую біляші та смажену картоплю. Але біляшів іноді все ж таки і хочеться. Є чудова альтернатива!
Інгредієнти:
- Борошно 500 г
- Вода 290 мл
- Вершкове масло 60-80 г
- Сіль 1 ч. ложка
- Фарш 500 г
- Цибуля 500 г
- Сіль, спеції за смаком
Приготування:
Тісто я готую елементарне, просто змішую борошно, воду та сіль.
Через 10 хвилин розкочую тісто в один великий пласт завтовшки близько 2-3 мм і змащую розтопленим вершковим маслом.
Завертаю в рулет і нарізаю на шматочки завтовшки 4 см.
Далі кожен ставлю на торець і натискаю рукою. Коржики складаю на дошку і відправляю в морозилку на 15 хвилин.
За цей час вершкове масло повинне схопитися і в результаті пиріжки вийдуть листковими.
А поки що займаємося приготуванням начинки. До фаршу додаю багато подрібненої за допомогою блендера цибулі. Цибулі беру за вагою стільки ж, скільки і фаршу. Додаю сіль, спеції та добре перемішую.
Кожен шматочок тіста розкачую та начиняю м’ясом. Формуємо трикутники і перекладаємо на лист швом вниз.
Зверху змащу пиріжки яйцем або кефіром і посипаю кунжутом. Випікаються пиріжки у духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Їсти їх, звичайно, краще одразу. Смачного!