Як десерт на сніданок або полудень спробуйте приготувати солодкі хрусткі палички. На смак вони нагадують усіма улюблений хмиз або вертуни. Для приготування нам знадобиться мінімум інгредієнтів: окріп, борошно, трохи солі, цукор та олія для смаження. Усього за кілька хвилин у вас буде ціла тарілка хрумких апетитних паличок. Їх можна доповнити цукровою пудрою, улюбленим джемом, розтопленим шоколадом чи нутеллою.
Інгредієнти:
- Окріп 1 ст. об’ємом 200 мл
- Пшеничне борошно 2,5 ст.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Рослинна олія 150 мл
Приготування:
У глибокому посуді з’єднайте просіяне пшеничне борошно, сіль і цукровий пісок.
Акуратно влийте в суху суміш окропу.
Перемішайте ложкою тісто. Коли воно трохи охолоне, замісіть м’яке еластичне тісто.
За допомогою качалки розкачайте тісто в прямокутний пласт завтовшки 2-3 мм. Фігурним ножем розріжте тісто на смужки товщиною 2-3 см довжиною близько 10 см.
Налийте в сковороду олію, зачекайте, поки вона розігріється. Акуратно опустіть смужки тіста в розігріту олію.
Обсмажуйте хрусткі палички на середньому вогні до рум’яного відтінку з двох боків.
Готовий хмиз викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайву олію.
Коли палички охолонуть до кімнатної температури, прикрасьте їх цукровою пудрою та подавайте з чаєм чи кавою.
Смачного!