Нове

Бісквітний рулет на Новий Рік з ніжним вершковим кремом та фруктами

На Новий Рік без десерту просто не обійтись. Звичайно, можна купити все в магазині, але приємніше приготувати самим і порадувати рідних та гостей. А якщо ви не хочете возитися з тортом, або хочете ще що-небудь, то приготуємо бісквітний рулет з ніжним вершковим кремом і фруктами. Бісквітний рулет чудовий варіант замінити торт, а готується він набагато швидше та простіше.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Сіль – щіпка

Крем:

  • Вершки 33-35% – 250 мл
  • Сир – 120 г
  • Цукрова пудра – 70 г

Приготування:

Готуємо тісто. 4 яйця – відправляємо їх у глибоку миску, додаємо щіпку солі та збиваємо 2 хвилини міксером, на високій швидкості.

Потім додаємо цукор частинами. Цукру нам буде потрібно 100 грамів. Додаючи цукор, збиваємо 5-7 хвилин. Маса має сильно збільшитися в обсязі, стати пишною – тоді наш бісквіт вдасться.

100 г борошна ми також повинні додавати частинами. Перемішуємо масу лопаткою, акуратно піднімаючи вміст знизу нагору. Не мішаємо довго – маса може осісти після того, як вийде все повітря, що потрапило в масу при збиванні.

Тісто готове. Деко застилаємо пергаментом, виливаємо на нього тісто і акуратно розподіляємо рівномірним шаром. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин.

Розстелений на столі чистий рушник прокидаємо цукровою пудрою і викладаємо на нього наш бісквіт, скручуємо бісквіт разом з рушником, чекаємо його повного остигання. Обережно, бісквіт може прилипнути до рушника з того боку, де немає цукрової пудри – можна злегка посипати пудрою і поверх бісквіту.

І поки наш бісквіт остигає, ми готуємо крем для нього. Нам знадобляться:

Вершки – жирність 33-35 відсотків, кількість – 250 мл.

Далі додаємо цукрову пудру та сир. І те, й інше по 120 грамів. Знову працюємо міксером. Збивати бажано в глибокій мисці – крем так і намагається розбризкатися по столу. Збиваємо до того часу, поки маса стане щільною. Так, не забудьте, що всі інгредієнти крему мають бути охолодженими. Охолодження миски та віночка вітається.

Тепер розгортаємо застиглий бісквіт і змащуємо його кремом. Я постаралася не переборщити з кремом, але як показав час, його можна було покласти більше… З того краю, з якого починатимемо загортати рулет, викладаємо фрукти. У моєму випадку це ківі та мандарин – вдале поєднання. І, нарешті, згортаємо рулет.

Прикрашаємо наш рулет фруктами, наприклад.

Смачного!

Нове

Популярне