Пропоную рецепт дуже смачного та ніжного бісквітного рулету з сирним кремом – смачніше за будь-який торт! Такий рулет сподобається всім. Рецепт бюджетний і дуже простий, який вийде у всіх!)) Обов’язково приготуйте, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 100 г
- Борошно – 100 г
- Рослинна олія – 50 г
- Ванілін – щіпка
- Розпушувач – 1/3 ч.л. (за бажанням)
- Сіль – щіпка
Для крему:
- Сир – 400 г
- Сметана – 100 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Вершкове масло – 100 г
- Ванілін – щіпка
- Ягоди/джем – за бажанням (1 ст.л.)
Просочення:
- Молоко – 100 мл
Приготування:
Духовку ставимо розігріватись на 180 градусів, оскільки тісто ми приготуємо швидко, а бісквітне тісто після замісу потрібно одразу відправляти випікатися.
У миску розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі та збиваємо міксером 1 хвилину.
Тепер додаємо цукор, щіпку ваніліну і збиваємо в пухку повітряну масу. Маса повинна побіліти і добре збільшитись у розмірах. На це потрібно 7-10 хвилин, залежить від потужності міксера.
Потім тонким струмком вливаємо рослинну олію, продовжуючи збивати міксером на найнижчій швидкості, або просто акуратно втручаємо масло в яйця вінчиком.
Борошно змішуємо з 1/3 ч.л. розпушувача і в кілька прийомів просіюємо до збитих яєць, акуратно перемішуючи вінчиком рухами знизу вгору, щоб збереглася вся легкість тіста.
Готове тісто має вийти повітряним!
Тісто викладаємо на лист, застелений пергаментним папером. Якщо в якості свого пергаменту ви не впевнені, краще змастити його олією. Тісто розрівнюємо лопаткою.
Випікаємо бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин.
Готовий корж перевертаємо на інший аркуш пергаменту і знімаємо папір, на якому він випікався.
Бісквіт можна накрити рушником, щоб він не підсихав, поки ми готуватимемо крем, або згорнути в рулет. Поки корж остигає, займемося кремом. Всі інгредієнти для крему повинні бути кімнатної температури, щоб вони краще з’єднувалися один з одним.
Для крему змішуємо в мисці, сир, сметану та цукрову пудру. Пробиваємо всю масу блендером, щоб сир став ніжнішим і не відчувалися крупинки. Можна взяти пастоподібний сир або протерти його через сито, тоді блендер не знадобиться.
В окрему миску викладаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером 2-3 хвилини до пишності.
Тепер до олії додаємо по 1 ст.л. сирної маси і продовжуємо збивати міксером після кожного додавання. У результаті повинен вийти повітряний, пишний, ніжний та однорідний крем. Він дуже смачний! Такий крем можна використовувати для прошарку тортів і наповнювати ним еклери. Після охолодження крем стане щільнішим.
У крем за бажанням додаємо ягоди, фрукти чи джем. Я додаю 1 ст. л джему, що крем набув приємного рожевого кольору.
Остиглий бісквіт просочуємо молоком (просочити можна вершками, соком або сиропом).
Викладаємо крем на корж і розподіляємо рівним шаром. З боку, де згортатимемо рулет, можна крему залишити побільше.
Тепер щільно згортаємо у рулет.
Готовий рулет прибираємо в холодильник на 2 години, щоб він просочився та стабілізувався крем.
Охолоджений рулет можна прикрасити зверху розтопленим шоколадом.
Наш Рулет-Торт готовий!
Він настільки ніжний та смачний, з легким сирним кремом та ягідною ноткою. Описати неможливо, треба куштувати! Він просто божественний!)
Смачного!