Супер вершковий, ніжний і просто пиріг, що тане в роті, з яблук! Готується буквально за лічені хвилини, без метушні та клопоту. Виходить більше яблук та менше тіста! Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Сіль – щіпка
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Молоко – 100 мілілітрів
- Топлене вершкове масло – 20 г
- Цедра – 1 лимона
- Борошно – 80 г
- Яблука – 4-5 штук
- Сік лимона – 1/2 штуки
- Розпушувач – 1 чайна ложка
Приготування:
У глибоке блюдце вливаємо яйця, додаємо сіль та збиваємо міксером.
Насипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і ретельно збиваємо до утворення піни.
Наливаємо молока, топлене вершкове масло, натираємо на тертці цедру лимона і добре розмішуємо міксером.
Всипаємо пшеничне борошно і перемішуємо міксером.
Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками за допомогою терки. Поливаємо яблука соком лимона та розмішуємо.
У тісто додаємо розпушувач, перемішуємо та викладаємо яблука. Добре перемішуємо. Форму 18 см застилаємо пергаментом, змащуємо олією та присипаємо борошном. Заповнюємо форму підготовленим тістом.
Відправляємо випікатися на 45-50 хв, за температури 180 градусів.
Смачного!